Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία» http://openschool2016.ea.gr/. Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνογερμανική Αγωγή (ΕΑ), σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το συνέδριο θα λάβει χώρα στιςεγκαταστάσεις της ΕΑ, από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2016.
Οι δύο βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι η Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (Responsible Research and Innovation) και ο Καθολικός Σχεδιασμός για τη Μάθηση (Universal Design for Learning). Για τον πρώτο, το ζητούμενο είναι ο ρόλος του σχολείου στην οικοδόμηση μίας καλύτερης σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη και την κοινωνία. Για τον δεύτερο, η επανασχεδίαση των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών μεθόδων και η ενσωμάτωση εναλλακτικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες και γνωστικά στιλ όλων των μαθητών, με στόχο τη δημιουργία ενός δημοκρατικού σχολείου. Το συνέδριο είναι δωρεάν (συμμετοχή, γεύματα, υλικό κλπ.)
Επίσης, στο συνέδριο θα διοργανωθούν σεμινάρια με αντικείμενα:
  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενισχύουν την καλλιέργεια θετικών κοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών δικαιοσύνης, γενναιοδωρίας, εμπιστοσύνης, συνεργασίας, ενσυναίσθησης.
  • Τον ρόλο των επιστημονικών ανακαλύψεων στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
  • Τη συγγραφή και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων στα προγράμματα Erasmus+ KA1 & KA2
  • Τη χρήση μικρής διάρκειας Μαζικών Διαδικτυακών Ανοικτών Μαθημάτων (MOOCs) για τη χρησιμοποίηση διαδικτυακών εργαστηρίων στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. 
  • Καλές πρακτικές σχολικής «ανοιχτότητας» και καινοτομίας   

Για  περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα: http://openschool2016.ea.gr/


-----------------------------------------------
Nikos Zygouritsas
Research & Development Department
Ellinogermaniki Agogi
Dimitriou Panagea
153 51, Pallini, Attica
mail: zygouritsas@ea.gr  
tel: 0030 210 8176799
Skype: nikos.zygouritsas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.