Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

7η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Οι δρόμοι της Μουσικής»

ο Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 7η BIENNALE παιδικής τέχνης, πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη, μεταξύ των λαών του κόσμου.

Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό στήνουμε γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.

Στην 7η BIENNALE παροτρύνουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα με θέμα τη μουσική (αφηρημένες ή συμβολικές εικόνες). Να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο, τον ενθουσιασμό της στιγμής, τα ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους. Μπορούν ακόμη να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει και το αύριο, εκεί όπου μόνο αυτά ανήκουν και να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα της φαντασίας τους.
Αυτό που περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε είναι οι δρόμοι της Μουσικής του πλανήτη μας.
Θα παρακαλέσουμε, όσοι θα λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή 7η BIENNALE 2016-2017 να μας στείλουν, αν είναι δυνατό, και CD με μουσικά κομμάτια της πατρίδας τους τραγουδισμένα από παιδιά, προκειμένου να ηχογραφήσουμε ένα CD το οποίο θα συνοδεύει τον κατάλογο της 7η BIENNALE.
Περιμένουμε με αγωνία τις δημιουργίες σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!
Βραβεία
Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους.

Όροι συμμετοχής
Όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών μπορούν να συμμετέχουν στέλνοντας ένα μικρό κομμάτι από την ψυχή και τη σκέψη τους. Έμπνευσή τους οι νότες και οι ήχοι από τον κόσμο της μουσικής.
Δεν επιτρέπονται οι αντιγραφές έργων και οι παρεμβάσεις τρίτων στα έργα των παιδιών. Οι ζωγραφιές τους θα μας γεμίσουν με χαρά διότι θα είναι ένα κομμάτι από το ίδιο τον εαυτό τους.

Διαστάσεις και τεχνικές
Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να ζωγραφιστούν επάνω σε καμβά ή χαρτί με διαστάσεις 50Χ55 ή 60Χ40 cm
Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές.

Προσοχή
Δεν επιτρέπεται να γραφτεί μπροστά στα έργα απολύτως τίποτε, καμιά λέξη, ούτε ακόμη το όνομα του παιδιού.

Την αποστολή των έργων παρακαλούμε να συνοδεύει αναλυτική λίστα των ονομάτων των παιδιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, με τη σφραγίδα του φορέα (σχολείο, εργαστήρι, πολιτιστικός σύλλογος κτλ).
Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης κάνει προσπάθειες καλής συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα στους φίλους και τους φορείς των χωρών που δηλώνουν συμμετοχή.

Σας παρακαλούμε να τηρείτε τους όρους συμμετοχής:
• Να γράφετε καθαρά όλα τα στοιχεία που σας ζητάμε.
• Να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή με τη γραμματοσειρά Τimes New Roman,
• Παρακαλούμε να στείλετε φωτογραφίες ή video σε CD, όταν ζωγραφίζετε το έργο, προκειμένου να προβάλλεται στη διάρκεια των εκθέσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.