Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Προκήρυξη Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας θέτει υπό την αιγίδα της τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος συνδιοργανώνεται στη Λαμία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.OTM Hellas, στο 7ο Δημοτικό Λαμίας, στις 17 Ιουνίου 2018.

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη (Νοέμβριος 2018). Το φετινό συναρπαστικό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.TM έχει τίτλο «Food Matters» και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.


Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να
οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στην επίτευξη των παρακάτω κατηγοριών του Στόχου 2 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών:
 Βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων
 Τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής
 Επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας
 Τερματισμός της πείνας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον αντίστοιχο δικτυακό τόπο, ο οποίος περιέχει τους κανόνες, τις πίστες ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ποδόσφαιρο) τις κατηγορίες και γενικές πληροφορίες στο http://wrohellas.gr / μενού Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot OlympiadTM) 2018.

Επιπλέον των παραπάνω, για πρώτη χρονιά στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 θα διεξαχθούν πιλοτικά οι κατηγορίες WeDo Regular Challenge και WeDo Open Challenge, για ομάδες μαθητών Δημοτικού. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις πιλοτικές κατηγορίες, διεξάγοντας περιφερειακούς διαγωνισμούς στις επιλεγμένες περιφέρειες: Αττική, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η εγγραφή στον διαγωνισμό ισχύει και για τον Περιφερειακό ενώ πραγματοποιείται μέσω της Φόρμας Συμμετοχής στη σελίδα http://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2018/φορμα-συμμετοχησ/

Για την επιμέρους διάχυση του Περιφερειακού διαγωνισμού έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα https://www.facebook.com/events/219536748602141/
Ο Περιφερειακός Δ/ντής
Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας
Χρήστος Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.