Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Η νέα ιστοσελίδα του ΕΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, αποτέλεσμα της γενναιόδωρης χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργήθηκε και πλέον είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική σελίδα του ΕΜΕ (http://jewishmuseum.gr/). Το Ε.Μ.Ε. αντιλαμβανόμενο τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα του ψηφιακού πολιτισμού και εκπληρώνοντας έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της μουσειακής του πολιτικής, παραδίδει στο ελληνικό και διεθνές κοινό των ψηφιακών επισκεπτών του (virtual visitors) ένα νέο πολυθεματικό εργαλείο έρευνας, εκπαίδευσης, επικοινωνίας και μάθησης. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε δίγλωσση πλατφόρμα που καλύπτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις ανάγκες προβολής της από κάθε συσκευή (υπολογιστή, κινητό, tablet). Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αντανακλά τη φιλοσοφία του Μουσείου και την ταυτότητά του, ενώ είναι συμβατή με πολλά προγράμματα περιήγησης (browsers), διευκολύνοντας έτσι και την επισκεψιμότητα του. Ταυτόχρονα, είναι προστατευμένη από κακόβουλους χρήστες. Το νέο περιβάλλον της ιστοσελίδας είναι ευχάριστο στον χρήστη και ελκυστικό, ενώ η περιήγηση στο περιεχόμενό του είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε:

Α) στο νέο, σύγχρονο και δυναμικό αποθετήριο των εκτεταμένων ψηφιακών συλλογών του Μουσείου. (https://artifacts.jewishmuseum.gr).
Β) στη νέα προσθήκη στη σελίδα μας, το Αρχείο Προφορικής Ιστορίας, όπου παρουσιάζονται ορισμένα ολιγόλεπτα αποσπάσματα επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καθώς και ο πλήρης κατάλογος των πληροφορητών (https://www.jewishmuseum.gr/archio-proforikis-istorias/).
Γ) στην παρουσίαση των ψηφιακών εκθέσεων σε περιβάλλον που αναδεικνύει το περιεχόμενό τους (https://www.jewishmuseum.gr/category/psifiakes-ekthesis/).
Δ) στην ευκολότερη εγγραφή για τους νέους Φίλους, αλλά και στην ανανέωση της συνδρομής για τους παρόντες Φίλους του Μουσείου. (https://www.jewishmuseum.gr/karta-melous-isodos/).
Ευελπιστούμε ότι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Ε.Μ.Ε. θα αποτελέσουν ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για το ευρύ και ειδικό κοινό των επισκεπτών του, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό των Εβραίων του ελλαδικού χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, Νίκης 39, 105 57 Αθήνα, τηλ.: 210-32 25 582, email: info@jewishmuseum.gr . Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 9.00-14.30
Σάββατο: κλειστά
Κυριακή: 10.00-14.00

αναλυτικές πληροφορίες
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νίκης 39, Αθήνα 105 57
Τηλ.: 210 32 25 582
Fax: 210 32 31 577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.