Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ιανουάριος & Μάρτιος 2018 : Νέες σχολικές προβολές της Comédie-Française | Janvier & mars 2018 : Nouvelles projections scolaires de la Comédie-Française


Πάνω από 600 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν την πρώτη μαγνητοσκοπημένη και υποτιτλισμένη στα ελληνικά, παράσταση του Μισάνθρωπου του Μολιέρου τον περασμένο Δεκέμβριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Μετά την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος, το Τμήμα εκπαιδευτικής Συνεργασίας και το Τμήμα Μορφωτικής Δράσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλούν να συνεχίσετε την εξερεύνηση των μεγαλύτερων κλασικών έργων του θεάτρου, σαν να βρισκόσασταν στην Comédie-Française!

Δίνουμε ραντεβού το πρώτο τρίμηνο του 2018 με δύο ακόμη έργα…
Cyrano de Bergerac του Edmond Rostand 
Ημερομηνίες :  24, 26 & 29* Ιανουαρίου 2018 από τις 9.30 πμ έως τις 13.00 μμ
* σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης
Διάρκεια : 185' (προβλέπεται διάλειμμα)
και τον Μάρτιο...
Les Fourberies de Scapin του Molière
Ημερομηνίες : 5, 7 & 9* Μαρτίου 2018 από τις 9.30 πμ έως τις 12.00 μμ
* σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης
Διάρκεια : 120' (προβλέπεται διάλειμμα)

Τόπος : Auditorium Theo Angelopoulos
Μειωμένο εισιτήριο για μαθητές: 4 euros
Εγγραφές : sce@ifa.gr

Δείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις.
Η Comédie-Française έρχεται στον Κινηματογράφο!
Για πρώτη χρονιά για το ελληνικό κοινό, η Comédie-Française βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο (σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υπότιτλους). 
Καθηγητές γαλλικής και όχι μόνο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε με τους μαθητές σας αναμεταδόσεις των μεγαλύτερων κλασικών έργων του θεάτρου, σαν να βρισκόσασταν στην Comédie-Française!
Για να προετοιμάσετε τους μαθητές σας στην τάξη, παιδαγωγικό υλικό βρίσκεται στη διάθεσή σας: ανάλυση της παράστασης και βασικών στιγμιότυπων, της μαγνητοσκόπησης και του διαλόγου μεταξύ σκηνοθετών, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
Περίληψη των έργων : www.ifa.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.