Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

«Πρόγραμμα Βιωματικού Σεμιναρίου»

  Η Σχ. Σύμβουλος της 1ης περ. Π.Ε. ν. Βοιωτίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161/ 1998, τ.Α΄), στην με αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (ΦΕΚ 1340/2002, τ. Β΄) Υπουργική Απόφαση, καθώς και Φ.Α. αρ. πρωτ1461/22-02-2017 έγγραφο Περιφ. Δ/νσηςΣτ. Ελλάδας, διοργανώνει  Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο: «Η φιλοσοφία στην τάξη» σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα. Φραγγούλη Ασπασία, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτημένων Ουσιών Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής» και τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς της στις 14/03/2017 στο 6οΔημ. Σχολείο Λιβαδειάς και ώρες 08.30- 14.00, ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ: «Η φιλοσοφία στην τάξη»

ΩΡΑ
                     ΘΕΜΑ
 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
08.30-09.00
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

09.00- 09.50
ΟΜΙΛΙΕΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ
15΄
10΄

25΄
«Η φιλοσοφία στο δημοτικό σχολείο»
«Η γνωστική ανάπτυξη των μαθητών δημοτικού»
«Η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σχολικής ηλικίας: πώς απαντάμε ως εκπαιδευτικοί στις προκλήσεις της φυσιολογικής ανάπτυξης και πώς διαχειριζόμαστε δύσκολα ερωτήματα»
Ντιντή Άννα
Κατσιφή – Χαραλαμπίδη Σπυριδούλα
Σκαπετοράχη Αικατερίνη 
10.00-  11.30
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ/ ΤΡΙΕΣ

1. «Αποδοχή εαυτού και διαφορετικότητας του άλλου»
2. «Αναπτύσσοντας τον Εθελοντισμό, την Αλληλεγγύη  και την Ενεργή Πολιτειότητα των μαθητών μας»
3. «Αντιμετωπίζοντας τον Εκφοβισμό (σχολικός & ηλεκτρονικός), το ρατσισμό  και τον φασισμό» 
4. «Η κατανόηση της έννοιας του θανάτου στη σχολική ηλικία»
5. «Η κατανόηση της έννοιας του χρήματος στη σχολική ηλικία»
6. «Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των μαθητών δημοτικού» 
Σκόνδρας Αργύρης, Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής Βοιωτίας»
Ζουγανέλη Άννα, Σχολική Σύμβουλος

Κατσιφή – Χαραλαμπίδη Σπυριδούλα, Σχολική Σύμβουλος
Λιανού Γιούλη, Σύμβουλος τοξικοεξάρτησης στο Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής Βοιωτίας»
Άννα Ντιντή, Υπεύθυνη προγραμμάτων «Φιλοσοφία για παιδιά»
ΣκαπετοράχηΑικ.,  Κλινική Ψυχολόγος
11.30 -11.50
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11.50- 14.00
15΄
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
α. ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ
β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παράλληλα για τις ανάγκες του Σεμιναρίου,κατά τη διάρκειά τουστο 6οΔημ. Σχολείο Λιβαδειάς και ώρες 08.30- 14.00,η Βιβλιοθήκη της Λιβαδειάς θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίων, ανάλογα με τα θέματα των εργαστηρίων.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΑΝΝΑ: Σχολική Σύμβουλος ΔΕ Στερεάς Ελλάδας από το 2007. Διδάκτωρ  του Παιδ/κού Τμήματος Δημ. Εκπ/σης Παν/μίουΔυτ. Μακεδονίας. Επιστημονικός συνεργάτης στο  «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) στην ΑΣΠΑΙΤΕ (Λιβαδειά). Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, ποικίλα ειδικά επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε συνέδρια.

ΛΙΑΝΟΥ ΓΙΟΥΛΗ: Σπούδασε κοινωνική εργασία. Εξειδικεύτηκε στη συμβουλευτική. Έχει μετεκπαιδευτεί στην ομαδική ανάλυση και οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Εκπαιδευόμενη στην παιγνιοθεραπεία. Εργάζεται ως σύμβουλος τοξικοεξάρτησης στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών από το 1996

ΝΤΙΝΤΗ ΑΝΝΑ: Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία της επιστήμης και την αρχαία φιλοσοφία (παν. Ουτρέχτης). Σχεδιάζει και συντονίζει προγράμματα φιλοσοφίας για παιδιά πχ. Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού,  Ίδρυμα Λασκαρίδη, Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δ. Σχολείο κ.α. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Φιλοσοφία με Παιδιά SOPHIA σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΣΚΑΠΕΤΟΡΑΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Απόφοιτη Ψυχολογίας Παντείου Παν/μίου με  Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία του Ε.Κ.Π.Α.. Εκπαιδεύτηκε στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Από το 2002 εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής, σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά πλαίσια και συμμετέχει επίσης στη διεξαγωγή σεμιναριακών κύκλων εκπαίδευσης επαγγελματιών-φοιτητών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης

ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης τμήματος Κοινωνιολογίας. Επιστημονικά υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

                                                    
Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                  ΚΑΤΣΙΦΗ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.