Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

« '' Ξενάγηση και διοργάνωση ημερίδας για τη Μουσειακή αγωγή ''

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 30ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Β. Μιχαηλίδου και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

 « Στο μουσείο με το σχολείο.
Βιωματικό εργαστήριο για την εκπαιδευτική προσέγγιση
χώρων πολιτισμικής αναφοράς».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, Σίφνου & Αιγίνης, τηλ. 22310-26370.


Πρόγραμμα:

  • 16:30-16:45.  Προσέλευση – εγγραφές.

  • 16:45-17:00.  Χαιρετισμοί.

  • 17:00- 17:20. κ. Έφη Παπαευθυμίου, Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας. «Τα διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης ενός έργου τέχνης».

  • 17:20–19:00.  κ. Πόπη Κύρδη (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων Α΄ Δ/νσης Α΄/θμιας Εκπ/σης Αθήνας). Υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου στο οποίο θα αναζητήσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα: Πόσο σημαντική είναι η επαφή με τα πραγματικά αντικείμενα των χώρων πολιτισμικής αναφοράς; Πώς προσεγγίζουμε έναν μουσειακό χώρο με παιδιά; Πόσα διαφορετικά πράγματα μπορεί να μας αποκαλύψει ένα και μόνο έκθεμα/ αντικείμενο; Πώς εξασκούμε το βλέμμα και την κριτική ικανότητα των παιδιών; Πώς το μουσείο γίνεται εργαλείο σε κάθε γνωστικό τομέα; Πώς οργανώνουμε δραστηριότητες σε μουσειακούς χώρους; (προετοιμασία, δυσκολίες, διαφορετικές αφηγήσεις - σενάρια, θεματικές διαδρομές). Μετά το μουσείο, τι;

  • 19:00-19.30: Παρουσίαση δραστηριοτήτων- Συζήτηση.

Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθηση.

Την προηγούμενη της ημερίδας, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, κ. Ελένη Φρούσσου, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν. Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει ιδιαίτερη αναφορά στο περίφημο αναθηματικό ανάγλυφο με σκηνή ευχαριστήριας προσφοράς νεαρής μητέρας προς στην Αρτέμιδα-Ειλειθυία, προστάτιδα των επίτοκων γυναικών, που βρέθηκε στον αρχαίο Εχίνο. Η συμμετοχή στην ξενάγηση δε σημαίνει και υποχρεωτική συμμετοχή στην ημερίδα και το αντίστροφο.
Η Σχολική σύμβουλος
                                                                                    30ης Περιφέρειας Π.Α.

                                                                                    Μιχαηλίδου Βασιλική
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.