Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία» 4-6 Νοεμβρίου 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά μας σας προσκαλούμε στο συνέδριο που διοργανώνεται στις 4-6 Νοεμβρίου 2016 από την Ελληνογερμανική Αγωγή στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Αθήνα. Η θεματική του συνεδρίου αποδίδει στο σχολείο τα χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού και καινοτόμου «οικοσυστήματος», που μετέχει ενεργά τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην τοπική κοινότητα. Το σχολείο αυτό αξιοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης,  την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Είναι το ίδιο  σχολείο που εντάσσει στην εκπαιδευτική διαδικασία τον σχολικό κήπο, ένα κοντινό μουσείο, την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της και πορεύεται ως ένας ισότιμος κοινωνικός εταίρος.

Οι δύο βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι η Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (Responsible Research and Innovation) και ο Καθολικός Σχεδιασμός για τη Μάθηση (Universal Design for Learning).
Για τον πρώτο, το ζητούμενο είναι ο ρόλος του σχολείου στην οικοδόμηση μίας καλύτερης σχέσης ανάμεσα στην επιστήμη και την κοινωνία. Για τον δεύτερο, η επανασχεδίαση των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών μεθόδων και η ενσωμάτωση εναλλακτικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες και γνωστικά στιλ όλων των μαθητών, με στόχο τη δημιουργία ενός δημοκρατικού σχολείου.
Στα πλαίσια του συνεδρίου θα διοργανωθούν εργαστήρια ανάμεσα σε άλλα πάνω στις δράσεις ευρωπαϊκών έργων όπως το RRI TOOLS και το Ark of Inquiry.
Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν αλλά η εγγραφή απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ http://openschool2016.ea.gr/

Με εκτίμηση
Αλίκη Γιαννακοπούλου
Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
Ελληνογερμανική Αγωγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.