Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ FREINET (ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ)

Αγαπητοί/αγαπητές συνάδελφοι,
Σας στέλνουμε το πρόγραμμα της  πρώτης συνάντησης  του Δικτύου για το σχολικό έτος 2016-2017. Αν θέλετε μπορείτε να το προωθήσετε και στα μέιλ των εκπ/κών του σχολείου σας ή της περιφέρειάς σας  (για τους σχολικούς συμβούλους), καλώντας τους στο Δίκτυο εάν το επιθυμούν.
Η 3η συνάντηση του δικτύου συνεργατικών σχολείων με την παιδαγωγική Freinet θα πραγματοποιηθεί, όπως είναι προγραμματισμένη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 9.30 - 12.30 στο 1ο 12/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο, είσοδος από οδό Σουηδίας, κοντά στο σταθμό Ευαγγελισμός του μετρό).

Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

1.      Τι νέα;

2.      Πλάνο εργασίας - συζήτηση - προτάσεις

3.      Παρουσίαση εμπειριών:
·        Αμαλία Ρεντίφη: Παρουσίαση της εμπειρίας της στο γνωστό σχολείο Hélène Boucher de Mons αναφορικά με το συμβούλιο των μαθητών
·        Σοφία Λάχλου - Στέλλα Μπαδικιάν:  Ξεκινώντας τη σχολική χρονιά με την Παιδαγωγική Freinet - Η συνεργασία των ομάδων στο σχολείο και το 1ο συμβούλιο των μαθητών.
·        Τάσος Αλεξανδράκης: Κριτική συνείδηση και χειραφέτηση - Εισαγωγή στην "κριτική παιδαγωγική"

4.      Απολογισμός - Προγραμματισμός επόμενης συνάντησης (ορισμός ημερομηνίας - θεματολογίας - συντονιστικής ομάδας)
Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα της συνάντησης το θέμα συζήτησης παραμένει το ίδιο με το θέμα της τελευταίας συνάντησης ("Χειραφέτηση των μαθητών και αυτοδιάθεση. Η τάξη ως κοινότητα.") , το οποίο συνδέεται άμεσα και με τις 2 πρώτες παρουσιάσεις.
Καλή σχολική χρονιά και καλή αντάμωση!
Για τη συντονιστική ομάδα της συνάντησης,
Μαριλένα Τσαρσιταλίδη
Εύη Γάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.