Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

«Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με ταμπλέτες»

Σας προσκαλούμε στην απογευματινή συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις Σχολικές Συμβούλους 1ης και 3ηςεκπ/κής περ/ρειας Βοιωτίας,Κατσιφή – Χαραλαμπίδη Σπυριδούλα και Ζουγανέλη Άννα, σε συνεργασία με τον κ. Σακκά Βασίλειο Υπεύθυνο κε ΠΛΗΝΕΤ και τον κ.Κωτσάνη Ιωάννη, Συνεργάτη ΙΤΥΕ,στη Λιβαδειά στις 31Μαίου και ώρα 17.00-20.00, στο 5ο Δ.Σ. Λιβαδειάς με θέμα: Αξιοποίηση μικρών φορητών υπολογιστικών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε 16 εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης

Η συνάντηση εργασίας αποτελεί μέρος του καινοτόμου προγράμματος αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην εφαρμογή του ψηφιακού σχολείου στη διδακτική πράξη που εφαρμόστηκε για δύο σχολικές χρονιέςστις  Σχολικές Μονάδεςτων Δημοτικών Σχολείων του Διστόμου και των Σκούρτων. 
Οι σημερινές τεχνολογικές λύσεις στην περιοχή των μικρών φορητών υπολογιστικών συσκευών, μπορούν να προσφέρουν σημαντική υποστήριξη της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και στην ανάπτυξη των  ψηφιακών ικανοτήτων κάθε μαθητή.
Οι ταμπλέτες (με λειτουργικό σύστημα Android) με τις οποίες είναι εφοδιασμένες οι σχολικές μονάδες, μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο μάθησης και δημιουργικής ψυχαγωγίας, με παιδαγωγική διάσταση και να αξιοποιηθούν επίσης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός και εκτός τάξης. Οι συσκευές αυτές είναι εξοπλισμένες με ποικιλόμορφα εργαλεία, όπως για παράδειγμα: αριθμομηχανή, ρολόι, ημερολόγιο, χρονόμετρο, ραδιόφωνο, φακό, κάμερα, πυξίδα κ.τ.λ εκτός βέβαια από τις κλασικές δυνατότητες των υπολογιστών, όπως: μηχανών αναζήτησης, εικονικών εργαστηρίων, τρισδιάστατων πλοηγήσεων, επεξεργασίας εγγράφων -πολυμέσων, εκπαιδευτικών παιχνιδιών κλπ.
Οι βασικοί στόχοι του σεμιναρίου, το οποίο θα προσαρμοσθεί και σε διδακτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, είναι οι εξής:
§  Εισαγωγή στις δυνατότητες των ταμπλετών ως εκπαιδευτικό πολύ-εργαλείο [προσωπική χρήση – χρήση στην τάξη], με σύντομη παρουσίαση ενδεικτικών εφαρμογών (apps).
§  Εφαρμογή μιας πρότυπης καλής πρακτικής, με αντικείμενο την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος (αξιοποιώντας τρεις ενδεικτικές εφαρμογές των ταμπλετών):
-        "παρατηρώ από τη θέση μου τον ουρανό και τα άστρα", με το εικονικό τηλεσκόπιο [ταμπλέτα].
-        "ταξιδεύω στο τρισδιάστατο ηλιακό σύστημα", με τον εικονικό πλοηγό [ταμπλέτα].
-        "αποτυπώνω/ζωγραφίζω στιγμιότυπα του ταξιδιού", στον ψηφιακό καμβά [ταμπλέτα].
§  Εφαρμογή μιας πρότυπης καλής πρακτικής, με χρήση της υπηρεσίας googleclassroom, για τη συμμετοχική συμπλήρωση ενός φύλλου εργασίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, σε πραγματικό χρόνο.
§  Μελέτη επιμέρους εφαρμογών των ταμπλετών ανά ομάδες, ώστε να προταθούν και να παρουσιασθούν ιδέες και ενδεικτικά σχέδια εργασίας ή καλές πρακτικές, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Μετά την παρουσίαση θα επακολουθήσει συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και τις  Σχολικές  Συμβούλους.
Σημείωση: Λόγω του μικρού αριθμού των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία Σχ. Συμβούλων (δια του Διευθυντή του σχολείου) ως την Παρασκευή 27/05/2016.
Επιπλέον πληροφορίες για κάποιες από τις δυνατότητες των ταμπλετών θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                 ΚΑΤΣΙΦΗ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.