Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Επισκέψεις σχολείων στην Κεντρική Έκθεση του HypnosProject στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση -- Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι συστήνονται στους μαθητές

Οργανώστε μια σχολική επίσκεψη μαζί με τους μαθητές σας στην έκθεση του Hypnos Project, η οποία συγκεντρώνει ιστορικά αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης των Γεώργιου ΙακωβίδηΘεόδωρου ΡάλληΓιαννούλη Χαλεπά, Νικόλαου ΓύζηΚωνσταντίνου ΠαρθένηΝικηφόρου ΛύτραΓιάννη Μόραλη μεταξύ άλλων, με θέμα τον ρομαντικό ύπνο του 19ου αιώνα, καθώς και νέα έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και αρχειακό υλικό που προέρχεται από εγγραφές και μεταγραφές της εγχώριας λαϊκής κουλτούρας, σε μια δοκιμασία αλληλεπίδρασης και μεταλλαγής.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία του Hypnos Project ξεκινά στην Κεντρική Έκθεση, στο κτήριο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Αφού οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί περιηγηθούν στην Κεντρική Έκθεση, αντλούν έμπνευση από επιλεγμένα έργα και στη συνέχεια σχεδιάζουν το δικό τους πορτραίτο ή συνθέτουν μια μουσική αφήγηση, ερμηνεύοντας τα όνειρά τους. Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες των μαθητών, οι σχολικές ομάδες  συμμετέχουν σε διαφορετικές, σχετικές δραστηριότητες.

Ο ύπνος φέρνει σε κύματα τα όνειρα. Εικόνες και ήχοι προβάλλονται στη συνείδησή μας καθώς κοιμόμαστε. Ήχοι που δεν τους ακούμε, εικόνες που δεν τις βλέπουμε, μοιάζουν να είναι αναμνήσεις, μιλούν ωστόσο μια δική τους γλώσσα. Μια γλώσσα που δεν γνωρίζουμε, αλλά είναι τόσο σύμφυτη με μας, τον καθένα από εμάς. Δεν μπορούμε να την αναπαραγάγουμε παρά μόνο να την αφήσουμε να παρεισφρήσει στη λογική μας, όταν πλέον είμαστε ξύπνιοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις δείτε το συνημμένο αρχείο.

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

Ημερομηνίες, ώρες και κόστος:

Επίσκεψη στην Κεντρική Έκθεση του Hypnos Project, 2 ευρώ ανά μαθητή
Δευτέρα έως Παρασκευή από 18 Απριλίου έως 15 Ιουνίου, σε ώρες επιλογής του σχολείου

Διαδραστική περιήγηση και βιωματικό εργαστήριο, 3 ευρώ ανά μαθητή

Δευτέρα έως Παρασκευή από 18 Απριλίου έως 15 Ιουνίου | 10:00-12:00

Κρατήσεις – πληροφορίες:
213 017 8002
education@sgt.gr


Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Γραφείο Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α
Αν. Τσόχα 36, 115 21 ΑθήναΤηλ.: (+30) 210 3310283210 3312406  (εσωτ. -504)    
URL:   http://www.iep.edu.gr
Work E-mail: confinfo@iep.edu.grgrafeio_erevnas_a@iep.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.