Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Διοργάνωση Περιφερειακής Θερινής Ακαδημίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μοντενέγκρο, από 19-26 Ιουνίου

Το European Wergeland Centre, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Bureau for Education Services του Μαυροβουνίου διοργανώνουν Περιφερειακή Θερινή Ακαδημία, με θέμα:
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη - Δημιουργώντας μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19-26 Ιουνίου 2016, στο Cetinje του Μαυροβουνίου.
Η Ακαδημία απευθύνεται σε σχολεία των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης: Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Π.Γ.Δ.Μ., Τουρκία και Κόσοβο.
Τα ενδιαφερόμενα ελληνικά σχολεία καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις ομάδων τριών (03) ατόμων, αποτελούμενων από:
Το Δ/ντή ή τον Υποδ/ντή του σχολείου, έναν (01) εκπαιδευτικό και ακόμα έναν (01), εκπρόσωπο του συλλόγου Γονέων ή Μ.Κ.Ο.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται on line, μέχρι τις 11 Απριλίου 2016, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Γλώσσα του σεμιναρίου: η Αγγλική.
Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αιτήσεων, υπεύθυνη είναι η κα Νatasa Peric (natasa@peric.zzs.gov.gr).

Οι διοργανωτές θα επιλέξουν 13 ομάδες σχολείων από τις ως άνω χώρες (ανάμεσα σε 39 συμμετοχές), με κριτήρια επιλογής: τη γεωγραφική ισορροπία, το φύλο, την εμπειρία σε θέματα EDC/HRE, το κίνητρο, τις ιδέες για projects, την καλή γνώση της Αγγλικής.

Η Ακαδημία θα περιλαμβάνει τις εξής φάσεις:
Της on line προετοιμασίας (Μάιος-Ιούνιος 2016)
Της διεξαγωγής του σεμιναρίου, στο Cetinje του Μαυροβουνίου (19 -26 Ιουνίου)
Του on line  follow up (Σεπτέμβριος 2016 - Μάιος 2017)
Μετά την επιτυχή συμμετοχή και στις τρεις φάσεις, οι επιμορφούμενοι θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό με την υπογραφή των επιμορφωτών.
Το κόστος εισιτηρίων, διαμονής, σίτισης και τυχόν δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ακαδημίας καλύπτεται από τους διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.