Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Τα νέα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Πληροφορίες αναλυτικά

Από τις 15 Φεβρουαρίου ξεκινάνε τα σεμινάρια εξ αποστάσεως του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ.
Από επιστήμονες με ιδιαίτερη γνώση, εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό τους δίνουν  την ευκαιρία στους επιμορφούμενους να ακολουθήσουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα από όπου και εάν βρίσκονται, με μόνο περιορισμό τη δυνατότητα πρόσβασης σε internet.
Τα εναλλακτικά προγράμματα εκπαίδευσης έγιναν επίκαιρα λόγω των αυξανόμενων  κοινωνικών και επαγγελματικών αλλαγών. Σε τομείς όπως Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Ειδική Αγωγή, Τέχνες-Πολιτισμός, Νέες Τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης και επικαιροποίησης γνώσεων μέσα από μη τυπικούς τρόπους εκπαίδευσης  εξίσου όμως ποιοτικούς.
Τα προγράμματα είναι 40 διδακτικών ωρών και διαρκούν 1.5 μήνα.
To υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία.
Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται όταν κάποιος/α παρακολουθήσει όλες τις θεματικές ενότητες και παραδώσει τις εργασίες του.
Tα σεμινάρια απευθύνονται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, εμψυχωτές, κοινωνικούς λειτουργούς.
Για το εργαστήρι δημιουργικής γραφής προβλέπεται η ηλεκτρονική έκδοση με τις εργασίες (isbn) από το ΕΚΕΔΙΣΥ όταν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος όγκος υλικού.
Ημερομηνία έναρξης: 15 Φεβρουαρίου
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ
Εκπτώσεις: 70 ευρώ /φοιτητές, έκπτωση 10% στα μέλη μας
Αριθμός λογαριασμού (Eurobank): 0026.0139.32.0200649117
IBAN: GR9302601390000320200649117
Δηλώσεις συμμετοχής : Τηλέφωνο 2103250341, Email:  info@ekedisy.gr

 1. Εφαρμογές του Διαδικτύου στη σχολική τάξη
Οι υπολογιστές είναι πλέον απαραίτητο εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε οι εκπαιδευτικοί τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο ώστε να κάνουμε τα μαθήματα μας περισσότερο ελκυστικά και αποτελεσματικά; Στον συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίων θα μάθουμε πώς να αλλάξουμε τον τρόπο διδασκαλίας μας αλλά και τη μορφή των μαθημάτων μας, με απλές εφαρμογές, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις Πληροφορικής. Πώς να φτιάξουμε τη δική μας ψηφιακή τάξη, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν! Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
Διδάσκων: Μπάμπης Γεωργάκαινας, Φυσικός-MSc στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία,  Διδάσκων στο Chengdu Shishi High School

2. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Από πού πηγάζει η δημιουργική γραφή; Ποιες μορφές μπορεί να πάρει και ποια οφέλη μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση και την εξάσκησή της;
Το εργαστήριο εισάγει τους συμμετέχοντες στην πρακτική και τέχνη της δημιουργικής γραφής και δημιουργικής ανάγνωσης. Παρέχει συγκεκριμένες τεχνικές αντλώντας από διαφορετικά λογοτεχνικά και μη-λογοτεχνικά είδη, αλλά και εναλλακτικές εκφράσεις δημιουργικής γραφής, όπως η δημόσια τέχνη, η οπτική τέχνη και η ηλεκτρονική λογοτεχνία. Η πορεία των μαθημάτων αρχίζει από την λογοτεχνία, ακολουθεί την παραγωγή πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου και οδηγεί στην διδασκαλία της δημιουργικής γραφής.
Μέσα από αυτή την ακολουθία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν ευφάνταστες διαδικασίες της γραφής και να αναμετρηθούν με δημιουργικές προκλήσεις. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να τροφοδοτήσει με ιδέες και προτροπές για συγγραφή, να προσφέρει συμβουλές και τεχνικές, να παρέχει δημιουργικά εργαλεία για έμπνευση και συγγραφή αλλά και προτάσεις για περαιτέρω ενασχόληση με τη δημιουργική γραφή. Το εργαστήριο είναι ιδανικό για εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, επίδοξους συγγραφείς αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να διευρύνει την έννοια της συγγραφής.
Προβλέπεται η ηλεκτρονική έκδοση με τις εργασίες από το εργαστήρι της δημιουργικής γραφής (isbn) από το ΕΚΕΔΙΣΥ όταν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος όγκος υλικού.
Διδάσκουσα: Μαρέττα Σιδηροπούλου, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας- ΕκπαιδευτικόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.