Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

«Πρόσκληση συμμετοχής στην υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο: H Ελληνική Επανάσταση στη Βοιωτία κατά τα έτη 1820- 1830»

Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο:«H Ελληνική Επανάσταση στη Βοιωτία κατά τα έτη 1820- 1830»
          Σκοπός του Προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές  την Τοπική τους Ιστορία, ειδικά για την επαναστατική περίοδο 1820-1830 στη Βοιωτία μέσα από τις λέξεις-κλειδιά: ήρωες, μάχες, μοναστήρια, καθημερινή ζωή, φορεσιές. Οι μαθητές των Νηπιαγωγείων θα  διερευνήσουν, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, πτυχές του θέματος, στο βαθμό και στο μέτρο που το επιτρέπουν αφενός τα αναπτυξιακά  χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας και αφετέρου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών κάθε ομάδας.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη σύμπραξη των Σχολικών Συμβούλων  Π.Ε. Βοιωτίας, του Διευθυντή Π.Ε. Βοιωτίας, της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας και της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν να το υλοποιήσουν  μπορούν, εφόσον το επιθυμούν,  να το εντάξουν και στα Πολιτιστικά Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Μέσω του προγράμματος θα παραχθεί ψηφιακό υλικό και φάκελος με Φύλλα Εργασίας που θα εκπονήσουν οι εκπαιδευτικοί.
Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν να  δηλώσουν συμμετοχή, ανάλογα με το θέμα τους, θα πάρουν πληροφοριακό υλικό από τις Σχ. Συμβούλους πριν τα Χριστούγεννα. Το υλικό των εκπαιδευτικών θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 29/01/2016. Η παρουσίαση του προγράμματος σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί την 23η Μαρτίου 2016 στη Λιβαδειά και την 24η Μαρτίου 2016 στη Θήβα.


                                                                                                Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Α.
                                                                                                  29ης Περιφέρειας
                                                                                                 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ     ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ
 

                                                                       Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.