Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

3η Ημερίδα του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ

Αγαπητοί συνεργάτες - πρεσβευτές του «Αριάδνη»,
Η Διημερίδα του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Enable-Ενδυναμώνω", Ενδυναμώνοντας τα παιδιά - Αντιμετωπίζοντας τον Εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Νοεμβρίου 2015, στην Αθήνα - Κολέγιο ALBA - υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετείχαν 150 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε σημαντικό αριθμό σχολείων. Η διημερίδα, το εκπαιδευτικό υλικό και τα βιωματικά εργαστήρια έλαβαν εξαιρετικά θετικά σχόλια. Το πρόγραμμα είναι καινοτόμο και εφαρμόζεται στις τάξεις Ε' & Στ' Δημοτικού & Α' Γυμνασίου. Σας προτρέπουμε να μελετήσετε το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο:

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και να συστήνετε σε μαθητές και εφήβους του περιβάλλοντός σας την ιστοσελίδα http://selfchess.wordpress.com, η οποία κατασκευάστηκε από παιδιά για χρήση από τους συνομηλίκους τους, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Hackathon.
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για την χρήση της τεχνολογίας από τους νέους, στο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος", του Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 από τις 09:00-17:00. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα. Η Ημερίδα έχει ως στόχους την επικαιροποίηση γνώσης και την γνωστοποίηση των καινούριων προγραμμάτων της Μ.Ε.Υ. σχετικά με το θέμα, καθώς και την παρουσίαση των προγραμμάτων που εφαρμόζετε εσείς στην περιοχή σας. Θα δοθούν πιστοποιητικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών & Βραβεία Καλύτερης Πρακτικής (Best Practice).

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμμή Στήριξης "Μ.Ε.Υποστηρίζω" 80011 80015 ή με e-mail στο info@youth-health.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.