Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

«Πρόγραμμα Βιωματικού Σεμιναρίου» 1/12/2015 «Η Δημιουργικότητα στην εκπαίδευση»

Η Σχ. Σύμβουλος της 1ης περ. Π.Ε. ν. Βοιωτίας με την Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων κα. Παπακώστα Αλεξία και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. περιφέρειας Λιβαδειάς συνδιοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο:
«Η Δημιουργικότητα στην εκπαίδευση»
για όλους τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς της στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161/ 1998, τ.Α΄), καθώς και στην με αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (ΦΕΚ 1340/2002, τ. Β΄) Υπουργική Απόφαση καθώς και Φ. Απ. 8098/ 23-11-2015 έγγραφο Περιφ. Δ/νσης Στ. Ελλάδας. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 01/12/2015 και ώρες από 08.30- 14.00 ταυτόχρονα σε δύο Δημοτικά Σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Α, Β, Γ Δ θα παρουσιαστούν στο 6ο Δ. Σχ. Λιβαδειάς και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων  Ε & Στ στο 5ο Δ. Σχ. Λιβαδειάς. Τα προγράμματα έχουν ως ακολούθως:

1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (6ο Δ. Σχ. Λιβαδειάς)

ΩΡΑ
ΤΑΞΗ
ΘΕΜΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
08.30- 09.00
Α,Β,Γ,Δ,
«Η Δημιουργικότητα στην εκπαίδευση» 
Κατσιφή- Χαραλαμπίδη Σπυριδούλα
09.00- 09.15
Α,Β,Γ,Δ,
«Ta Πολιτιστικά Προγράμματα στο Σχολείο: Φαντασία και ελευθερία, δράση και δημιουργία»
Παπακώστα Αλεξία
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε.Βοιωτίας
09.15- 14.00
Α,Β
«Από τη μαγεία του παραμυθιού στη μαγεία της παράστασης: Ένα δημιουργικό ταξίδι με προορισμό τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή»
Ανδρέου Αφροδίτη,
εκπαιδευτικός 44ο  Νηπιαγωγείο Αθηνών

09.15- 11.15
Γ,Δ
Μυθολογία: «Η Θυσία  Της Ιφιγένειας»
μια  βιωματική προσέγγιση της ιστορίας  μέσα από θεατρικές τεχνικές
Παπαδοπούλου Μαίρη –Ασημακοπούλου Λάουρα εκπαιδευτικοί στο 13ο Δημ. Σχ. Χαλανδρίου & στο 2ο και 3ο
Δημ. Σχολείο Νέας Ερυθραίας αντίστοιχα
11.15- 11.45
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11.45- 14.00
Γ,Δ
Γεωγραφία της Ελλάδος
«Κάθε τραγούδι και …νομός» μια εναλλακτική προσέγγιση

Μαυροειδή Έφη, εκπαιδευτικός 5ου Δ. Σχ. Λιβαδειάς

2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5ο Δ. Σχ. Λιβαδειάς)
 ΤΑΞΕΙΣ: Ε, Στ
ΩΡΑ
ΘΕΜΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
08.30- 10.45
«Η εννοιολογική χαρτογράφηση ως εργαλείο ανάπτυξης της κριτικής, δημιουργικής και συνθετικής σκέψης των μαθητών στο μάθημα της Ιστορίας και των Φυσικών Επιστήμων»

Μαρκαντώνης Χρίστος, Διευθυντής 12ου Δ. Σχ. Λαμίας
10.45- 11.15
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11.15- 11.30
«Η Δημιουργικότητα στην εκπαίδευση» 
Κατσιφή- Χαραλαμπίδη Σπυριδούλα
11.30- 13.30
«Παίζουμε λογοτεχνία;» Η εισήγηση δομείται σε 2 μέρη
Α. "Εξερευνώντας ιστορίες", παρουσίαση του ιστότοπου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. 
Β. Μια αναγνωστική διαδρομή με θέμα «Το όνειρο»: παρουσίαση του σεναρίου, υλοποίηση δραστηριότητας
Κύρδη Πόπη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών
13.30- 14.00
«Ta Πολιτιστικά Προγράμματα στο Σχολείο: Φαντασία και ελευθερία, δράση και δημιουργία»
Παπακώστα Αλεξία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε.Βοιωτίας

                                                                        
Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

                  ΚΑΤΣΙΦΗ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Κύρδη Καλλιόπη
Εκπαιδευτικός Π.Ε., υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών. Σπούδασε νομικά και παιδαγωγικά. Διετέλεσε μέλος των ομάδων συγγραφής των βιβλίων για τη διδασκαλία της γλώσσας στην Α΄ τάξη δημοτικού, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης, καθώς και των ομάδων σχεδιασμού του νέου Προγράμματος Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Αισθητική Αγωγή, συγγραφής του εκπαιδευτικού υλικού του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για τα Πολιτιστικά Προγράμματα,  δημιουργίας Πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων και παιχνιδιών βασισμένων σε ΤΠΕ για την λογοτεχνία για παιδιά στην Α/βάθμια εκπαίδευση (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας).  Έχει σχεδιάσει επιμορφωτικό υλικό και έχει εκπαιδεύσει επιμορφωτές και εκπαιδευτικούς σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, πρόληψης ρατσισμού, εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποίησης ποικίλων πολιτιστικών πόρων, πρώτης γραφής και ανάγνωσης, εκπαίδευσης στα μουσεία, φιλαναγνωσίας. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και εκθέσεις για παιδιά σε Μουσεία, ως συνεργάτιδα του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα γύρω από τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα. Έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία για παιδιά
Μαρκαντώνης Χρίστος: Έχει Διδακτορικό δίπλωμα στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και στη Μεθοδολογία έρευνας, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας. Είναι Διευθυντής στο 12ο Δ. Σχ. Λαμίας, επιμορφωτής Β΄ επιπέδου ΤΠΕ, κριτής εργασιών και μέλος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων. Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ανδρέου Αφροδίτη
Είναι Εκπ/κός  Π.Ε. στην Α΄ Αθήνας στο 44ο  Νηπιαγωγείο Αθηνών, Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην κατεύθυνση ''Θέατρο και Εκπαίδευση'' και Υποψήφια Διδάκτορας ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ  
Ασημακοπούλου Λάουρα
Είναι Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός θεάτρου.Π.Ε. στη Β Αθήνας στο 2ο και 3ο
Δημ. Σχολείο Νέας Ερυθραίας,  Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην κατεύθυνση ''Θέατρο και Εκπαίδευση'' και  Ηθοποιός.
Παπαδοπούλου Μαρία
Είναι Εκπ/κός Π.Ε. στη Β Αθήνας στο 13ο Δημ. Σχ. Χαλανδρίου , Κάτοχος
μεταπτυχιακού διπλώματος στην κατεύθυνση ''Θέατρο και Εκπαίδευση'' ,  Ηθοποιός.
   

   Αλεξία Παπακώστα
Η Αλεξία Παπακώστα γεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου. Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Π.Τ.Δ.Ε  του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε δίπλωμα διετούς φοίτησης του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ στην ειδίκευση «Παιδική Λογοτεχνία»  έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Π.Τ.Δ.Ε  του Πανεπιστημίου Αθηνών στον  Τομέα  Ανθρωπιστικών Σπουδών  με κατεύθυνση «Διδακτική Γλώσσας, Λογοτεχνία-Θέατρο και Εκπαίδευση». Με συνέχιση της υποτροφίας της  εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο αντικείμενο «Θέατρο για παιδιά και νέους». Έχει συνολικά  23 έτη υπηρεσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από τον  Σεπτέμβριο του 2006 ανέλαβε τη θέση Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως σήμερα τη θέση Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων. Υπήρξε εισηγήτρια σε   Προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτικών ειδικοτήτων καθώς και σε   Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Συμμετείχε σε Συνέδρια Λογοτεχνίας και Θεάτρου με διεθνή συμμετοχή, εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και υπήρξε συνεργάτης σε Ερευνητικά Προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α.  Έχει διοργανώσει πλήθος σεμιναρίων για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στο Σχολείο  με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και έχει πραγματοποιήσει ως  εμψυχώτρια   εργαστήρια θεάτρου με αποδέκτες εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές . Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς μαθητών και εκπαιδευτικών και συνεργάστηκε με Δήμους, Συλλόγους, ΔΗΠΕΘΕ, Κέντρα Θεάτρου,  στην πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.