Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Εκδήλωση Εθνικού Χρέους

Ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης μας διοργανώνει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 στις αίθουσές του (Στέγη Σ. Σταθά) εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτώβριου.
Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς είναι ο συμπατριώτης μας Υποστράτηγος ε. α. Στρατού Ξηράς κ. Δημήτριος Ιω. Παλαιολόγος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Η 28η Οκτωβρίου 1940. Η αντίσταση και η συμβολή της Ελλάδος στον ισολογισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Συνδέσμου Αγάπης του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας υπό τη διεύθυνση του κ. Στέργιου Βαράκη.
Σας περιμένουμε όλους για να αποδείξουμε ότι η μνήμη δεν πεθαίνει ποτέ. Κρατά αθάνατους τους ήρωες και τις θυσίες τους και τροφοδοτεί τις νεώτερες γενιές με θάρρος και τόλμη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δικές τους δυσκολίες και να δώσουν τις δικές τους μάχες.
Είσοδος ελεύθερη
Μετά τιμής
Το Δ. Σ.

Βιογραφικό του Υποστράτηγου ε. α. Στρατού Ξηράς
Δημητρίου Ιω. Παλαιολόγου

Ο Υποστράτηγος κ. Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1932 στο Λαφύστιο Βοιωτίας και αποφοίτησε το 1950 από το Γυμνάσιο Λιβαδειάς. Το 1954 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Επίσης φοίτησε σε όλα τα σχολεία του όπλου, στα σχολεία Πληροφοριών, Συντηρήσεως Οχημάτων και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Χιονοδρόμων της Δ’ Μοίρας Καταδρομών.
Επί τριάντα έτη υπηρέτησε σε Μονάδες και Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου ασκώντας καθήκοντα σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις.
Επί δυόμιση έτη υπηρέτησε διαδοχικώς ως επιτελής, Υποδιευθυντής και Διευθυντής στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου παραλλήλως με τα γενικά και ειδικά καθήκοντά του ασχολήθηκε ως ιστοριογράφος με τη συγγραφή Στρατιωτικής Ιστορίας, συγγράφοντας το Β’ μέρος του Ιστορικού Τόμου «Ο Ελληνικός Στρατός στη Μέση Ανατολή (Ελ Αλαμέιν – Ρίμινι – Αιγαίο). Επίσης έχει συγγράψει την ποιητική συλλογή «Πονήματα Επετειακά και Άλλα». Αρκετές εργασίες του Στρατιωτικής Ιστορίας και άλλες γενικού στρατιωτικού ενδιαφέροντος έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση» εκδόσεως του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Είναι επίσης μέλος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε σε τρία Διεθνή Συνέδρια με ανακοινώσεις ιστορικού περιεχομένου. Μετά την αποστρατεία του διορίστηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως έκτακτος καθηγητής και δίδαξε Στρατιωτική Ιστορία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.