Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Τα νέα από τον "Συνήγορο του Παιδιού"

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
  καλή σχολική χρονιά!

Ο Συνήγορος του Παιδιού φιλοδοξεί φέτος να "συναντήσει" μέσω skype ακόμη περισσότερα παιδιά από σχολεία νησιών, χωριών ή κωμοπόλεων, που δεν μπορεί εύκολα να επισκέπτεται!
Στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, επισημαίνουμε για άλλη μία φορά ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού επιβαρύνεται από τις δημόσιες, συχνά υπερβολικές αναφορές, που προξενούν ανησυχία στους γονείς και τους ωθούν να προσφεύγουν σε ποινικούς ή άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Προτείναμε επίσης εκ νέου να υπάρξει διακομματική συμφωνία για να μην χρησιμοποιούνται παιδιά σε προεκλογικές εκστρατείες και να προστατεύεται η εικόνα τους.
Παράλληλα ο Συνήγορος δημοσιοποίησε τα αποτέλεσματα μικρής διαδικτυακής έρευνάς του σχετικά με τον ρατσισμό στα σχολεία, και συζήτησε με μαθητές για τις διακρίσεις στη φετινή Βουλή των Εφήβων, όπου επίσης εισηγήθηκε νομοθετική πρόταση για την «πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο χώρο του σχολείου».
Συμμετείχε επίσης στο 19o Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού, όπου συζητήθηκε το ζήτημα των παιδιών που μετακινούνται αναζητώντας προστασία στην Ευρώπη αλλά και το θέμα της βίας σε βάρος των παιδιών.
Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μας παρακάτω και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον ιστοχώρο μας www.0-18.gr!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Μόσχος
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.