Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αρχεία πάνε σχολείο! Εκπαιδευτικά προγράμματα των Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Ευβοίας

Αγαπητοί φίλοι,

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Γ.Α.Κ. - Αρχεία Ν. Ευβοίας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις δεξιότητες των μαθητών. Περιλαμβάνουν διάφορες θεματικές ενότητες, δραστηριότητες, εργαστήρια, εκδόσεις και συνοδεύονται από εφαρμογές πολυμέσων και υπερμέσων, μέσα από τις οποίες μάλιστα οι μαθητές δημιουργούν νέο περιεχόμενο. Ορισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργούνται κατά παραγγελία, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της σχολικής μονάδας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Γ.Α.Κ. Ευβοίας περιλαμβάνουν και σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στον ιστότοπο των Αρχείων Ν. Ευβοίας (http://gak.eyv.sch.gr) είναι διαθέσιμο φυλλάδιο στο οποίο παρουσιάζονται συνοπτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Αρχείων Ν. Ευβοίας (http://gak.eyv.sch.gr/Drast/Ekpaid/Educ_Progr-Prsnt_A4_sh.pdf), που μπορούν να δώσουν ιδέες για ανάλογα προγράμματα και σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων εκτός Ευβοίας, σε συνεργασία και με τις κατά τόπους υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Στον ιστότοπό μας είναι, επίσης, διαθέσιμη η έκδοση "Η τοπική ιστορία στο σχολείο". Μεθοδολογικές προσεγγίσεις (http://gak.eyv.sch.gr/Ekd/loc_hist.pdf), καθώς και φύλλα εργασίας για ανάλυση διαφόρων τύπων τεκμηρίων (γραπτού τεκμηρίου, φωτογραφίας, γελοιογραφίας κ.λπ.): http://gak.eyv.sch.gr/Drast/Ekpaid/Ekpaid_ferg.html.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς (2221085295) ή να μας αποστείλετε μήνυμα στο mail@gak.eyv.sch.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.