Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Θερινά προγράμματα Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μπορούμε να κάνουμε διακοπές και στο κέντρο της πόλης; Μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να πάμε εκδρομές, να κάνουμε πικ νικ,  να γίνουμε εξερευνητές και ντετέκτιβ;
Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από δράση, ψυχαγωγία και δημιουργική μάθηση να διασκεδάσουν μαθαίνοντας με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και εμψυχωτών.
Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα ταξιδέψουν και θα ξεναγηθούν με  το τρενάκι, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.
Μέσα στο Μουσείο  θα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα ανανεώνεται ώστε να δίνει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν τα παιδιά επιλέγοντας όσες περιόδους θέλουν ή και παρακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμά του.
Ηλικία: Από 5-12 ετών
Ημερομηνίες διεξαγωγής:15/6/-19/6,  22/6-26/6, 29/6-3/7, 6/7-10/7, 13/7-17/7, 31/8-4/9.
Ώρες προγράμματος: 8:30-13:30 ή και έως 16:30
Τιμή συμμετοχής:  130 ευρώ για το πρόγραμμα έως τις 13:30 και 150 ευρώ έως τις 16:30. Έκπτωση για τα αδέλφια και για όσους κάνουν κράτηση εγκαίρως  (110 και 130). Έκπτωση για περισσότερες περιόδους.
Στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό (δεν περιλαμβάνεται το γεύμα που πρέπει να το έχουν από το σπίτι σε κατάλληλες συσκευασία).
Για το ημερήσιο πρόγραμμα 35 ευρώ (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις).
Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι, καπέλο.
Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής:

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συνεργάτη μας Κώστα Στοφόρου. http://www.ekedisy.gr/tetarti-17-iouniou-vivlioparousiasi-i-koupa-tou-ptolemeou/


Στο πωλητήριό του μουσείου θα βρείτε μια σειρά από μικροδωράκια: βιβλία, μικροαντικείμενα, παιχνίδια, κοσμήματα, κούπες, αφίσες, καδράκια.
Ειδικά για το Μουσείο, η ζωγράφος Φίλια Αποστολοπούλου ζωγράφισε σκηνές από την ελληνική φύση σε φυσικά πρώτα υλικά: κεραμίδι, πέτρα, ξύλο.
Οι βεντάλιες με αγριολούλουδα και ελιές έγιναν ήδη ανάρπαστες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.