Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ

Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε μαζί με ένα συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο άνω των 60 ετών και ένα ηλικίας από 13 έως 23 ετών στα δωρεάν σεμινάρια βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής που θα λάβουν χώρα στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου GRANKIT(Grandparents and Grandchildren Keep In Touch) το οποίο απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 60 και στοχεύει στο να φέρει τα άτομα αυτά πιο κοντά στα εγγόνια τους (ή σε άλλους νεαρούς συγγενείς τους) μέσα από την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής. 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε άτομα άνω των 60 ετών σε συνδυασμό με τα εγγόνια ή ανίψια τους ηλικίας από 13 έως 23 ετών, αλλά μπορείτε να λάβετε μέρος κι εσείς που έχετε παρακολουθήσει τα σεμινάρια ειδικής αγωγής, εφόσον το επιθυμείτε.
Αρχικά, για τις βασικές γνώσεις θα παρευρίσκονται μόνο ο εισηγητής μαζί με τα άτομα άνω των 60 κι εσείς (αν το επιθυμείτε), ενώ στην πορεία θα εμπλακούν και οι νεαρότεροι συμμετέχοντες που θα διδάξουν στους ηλικιωμένους μαθητές τα κοινωνικά δίκτυα και πως μπορούν τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Ως εκ τούτου, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί με κάποιο συγγενικό σας άτομο άνω των 60 ετών καθώς και ένα άτομο ηλικίας 13-23 ετών (εγγόνι ή ανίψι) που να έχει γνώση υπολογιστών. Σημειώνεται ότι η δική σας παρουσία δεν είναι απαραίτητη αν δεν το επιθυμείτε.
Θα καλυφτούν οι παρακάτω ενότητες:
1.       Windows 7
2.       Word 2010
3.       Internet/E-mail
4.       Social Media (Facebook & Skype)

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα λάβει χώρα μέσα στον Ιούνιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιοριστούν σύντομα ενώ οι ώρες θα προκύψουν μετά από συνεννόηση με όσους επιλεγούν.
Οι πρώτοι 10 που θα απαντήσουν θα εξασφαλίσουν αυτόματα τη θέση τους στα εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης με τη σφραγίδα του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» θα λάβουν τόσο τα άτομα άνω των 60 και τα άτομα από 13-23 ετών όσοι και εσείς που θα τους συνοδεύετε (εφόσον το επιθυμείτε).
Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην ημερίδα του έργου GRANKIT που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τα σεμινάρια.
Τόσο κατά τη διάρκεια της ημερίδας όσο και κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα προσφερθεί ελαφρύς μπουφές.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο GRANKIT μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε σε αυτό το e-mail είτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 210-6503230 και 210-6503124.
Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Ιστότοπος: http://imm.demokritos.gr     
Τηλ: 210-6503230, 3124 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.