Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Τα Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ)  υλοποιούν ΔΩΡΕΑΝ blended σεμινάριο προετοιμασίας για την συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και την απόκτηση του Πιστοποιητικού Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Vellum Global Educational Services.

Ποιους αφορά:
Όλους τους ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτές Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που επιθυμούν να αποκτήσουν το Vellum Certificate in Adult Education.
Επίσης απευθύνεται  σε υποψήφιους εκπαιδευτές ενηλίκων που διαθέτουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων και επιθυμούν πριν τις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. να έχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για την προετοιμασία κυρίως του πρακτικού μέρους των εξετάσεων που θα κληθούν να συμμετάσχουν, δηλαδή της προετοιμασίας της παρουσίασης της 20λεπτης μικροδιδασκαλίας, της συνέντευξης που ακολουθεί και του συνοδευτικού υποστηρικτικού υλικού.

Εξεταστέα Ύλη – Γνωστικό Αντικείμενο:
Η εξεταστέα ύλη για την απόκτηση του Vellum Certificate in Adult Education ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα αξιολόγησης εκπαιδευτών ενηλίκων και περιλαμβάνει την τράπεζα θεμάτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τις εξετάσεις πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Η διαδικασία των εξετάσεων Πιστοποίησης περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία αξιολόγησης των υποψήφιων εκπαιδευτών ενηλίκων:
Αξιολόγηση Θεωρητικού Μέρους (εξεταστική δοκιμασία στον Η/Υ)
Αξιολόγηση Πρακτικού Μέρους (Μικροδιδασκαλία – Παρουσίαση – Συνέντευξη)


Το Πρόγραμμα Υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο της Blended κατάρτισης, η οποία περιλαμβάνει:

  • Εκπαιδευτική Συνάντηση  -  Ολοήμερο Σεμινάριο όπου θα καλυφθούν τα θέματα: 
Α. Θεωρητικό Πλαίσιο Εκπαίδευσης Ενηλίκων & ο Ρόλος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων/Χαρακτηριστικά Ενήλικων εκπαιδευόμενων/Δυναμική Ομάδας
Β. Μεθοδολογία Εκπαιδευτικού  Σχεδιασμού/Εκπαιδευτικές Τεχνικές/Εκπαιδευτικά μέσα-χώρος/Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας / Παρουσίαση μοντέλων ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών
Γ. Σχεδιασμός μικροδιδασκαλίας

  • Μελέτη εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την «Εκπαίδευση Ενηλίκων» και περιέχει θεματικές ενότητες απόλυτα συναφείς με τις εξεταζόμενες ενότητες  της γραπτής διαδικασίας εξετάσεων καθώς και με τις μεθόδους και  τεχνικές που απαιτούνται για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη της μικροδιδασκαλίας, με παράλληλη ηλεκτρονική υποστήριξη από τον Υπεύθυνο Εισηγητή (Skype, Email, Chat κ.ά.). 
  • Εκπόνηση εργασιών, σε πεδία σχετικά με την τελική στοχοθέτηση που είναι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της παρουσίασης μικροδιδασκαλίας 20΄ (αντικείμενο αξιολόγησης εξετάσεων πρακτικού μέρους ).
  • Παρουσίαση Μικροδιδασκαλιών και Σχολιασμός
 Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης για το Vellum Certificate in Adult Education είναι υποχρεωτική. Το συνολικό κόστος για την απόκτηση του πιστοποιητικού είναι 160 € και περιλαμβάνει εξέταστρα και έκδοση πιστοποιητικού. Για τους κατόχους κάρτας ανεργίας, τους φοιτητές  και τα μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υπάρχει έκπτωση 25% (40€ ) επί του συνολικού κόστους πιστοποίησης.
Παράλληλα θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης  του σεμιναρίου  100 ωρών από τα Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – ΕΛΚΕΔΙΜ (Αρ. Αδείας Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  2100417).
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ως εξής: 


ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
ΑΘΗΝΑ
Group A1
6/6/2015 ΟΛΟΗΜΕΡΟ
semath1Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τις κ.κ. Ασμαριανάκη και Βιδοζαχαράκη  στο τηλέφωνο 2104296687 από τις 10:00 έως τις 16:00.
 Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.