Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

«Έγκριση υλοποίησης της δράσης ασφάλειας στο νερό: "Ασφαλής Ελλάδα"-15 Μαΐου »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι , η Ελληνική Ομοσπονδία  Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας  με το με αρ. πρωτ. 6567/22-4-2015 έγγραφό της, αιτήθηκε άδεια υλοποίησης δράσης που αφορά στην ασφάλεια στο νερό  στα Δημοτικά Σχολεία της xώρας, το  οποίο εστάλη από την Υπηρεσία μας στο ΙΕΠ.

Σύμφωνα με το με αρ. 23/28-04-2015 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του ΙΕΠ,  το αίτημα έγινε αποδεκτό και ως εκ τούτου εγκρίνουμε την εν λόγω δράση «Ασφαλής Ελλάδα-15 Μαΐου».
Η συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης, δύναται να  πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας  την 15η Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της υπό ένταξη "Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Νερό". Αν τα σχολεία αδυνατούν να την πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη ημέρα, είναι δυνατόν αυτή να πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία.
Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη ασφαλούς συμπεριφοράς στο νερό των παιδιών του δημοτικού σχολείου, η προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό, η προσέλκυση μαθητών στο άθλημα της ναυαγοσωστικής (ΑθΝα), η δια βίου άθληση, και η σύνδεση αθλητισμού και διάσωσης στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».
Σύμφωνα με τα ανωτέρω , καλούνται οι εκπαιδευτικοί  των δημοτικών σχολείων της χώρας ,όπως :
1.       αναζητήσουν (α) το εκπαιδευτικό υλικό (power point) και τη (β) βεβαίωση παρακολούθησης, από την ενότητα "Ασφαλής Ελλάδα" της ΕΟΥΔΑ (www.sportlifesaving.blogspot.gr).
2.       πραγματοποιήσουν στις 15 Μαΐου (ή σε άλλη ημερομηνία που θα ορίσει ο Σύλλογος  Διδασκόντων με τον Δ/ντή της Σχολικής Μονάδας) τη δράση διάρκειας 50' (ομιλία: 35', ζωγραφική και παιχνίδι ερωτήσεων: 15') στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Οδηγίες για τον τρόπο παρουσίασης δίνονται στις υποσημειώσεις κάθε διαφάνειας του εκπαιδευτικού υλικού.
3.       δώσουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης υπό την αιγίδα των συνδιοργανωτών στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.
4.       ενημερώσουν για το αποτέλεσμα, τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της δράσης, Δρ. Στάθη Αβραμίδη (Συμβούλου Αγωγής Υγείας και Ατυχημάτων-Υπουργείου Υγείας, Συνεργάτη-ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντή ΑθΝα-ΕΟΥΔΑ), με e-mail (elagreece@gmail.com), αναφερόμενοι (α) στο όνομα του σχολείου που πραγματοποίησε τη δράση, (β) στον αριθμό των παιδιών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν, και (γ) στην απήχησή της στους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί που θα εκπονήσουν τη δράση και στη συνέχεια ενημερώσουν τον επιστημονικό υπεύθυνο, θα λάβουν ηλεκτρονικά ευχαριστήρια βεβαίωση.
Επισημαίνεται  ότι η δράση είναι προαιρετική και θα πραγματοποιηθεί  χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία των σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων .

       Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                         
                ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
                                                                            Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης
                                                                                                                                                
                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.