Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΟΛΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ"

Προς τους Δ/ντές σχολικών μονάδων ΠΕ & ΔΕ

 Σε απάντηση ερωτήσεων που μας απευθύνουν Δ/ντές/ντριες πολλών σχολικών μονάδων ΠΕ & ΔΕ, όπου φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί (και όχι αναιτιολόγητα) σύγχυση γύρω από το ζήτημα του διαγωνισμού για την ιστορία των σχολικών μονάδων, διευκρινίζουμε τα εξής:

Στα σχολεία έχουν αποσταλεί δύο διαφορετικές  προσκλήσεις για συμμετοχή σε μαθητικό διαγωνισμό σχετικά με την ιστορία των σχολικών μονάδων. Η μία, με την έγκριση του  ΥΠΟΠΑΙΘ, που λήγει στις 31 Μαϊου τελεί υπό την αιγίδα της περιφερειακής Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς, έχει ως θέμα την ιστορία των σχολικών μονάδων. Το υλικό που θα δημιουργήσουν οι μαθητές της Περιφέρειάς μας, εκτός από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, Θα παραμείνει ως ένα σημαντικό, διαχρονικό ντοκουμέντο της σχολικής ζωής σε κάθε σχολική μονάδα και επίσης, μπορεί να χρησιμεύσει ως θέμα μιας κεντρικής εκδήλωσης του σχολείου, που  θα μπορεί να εμπλουτίζεται από κάθε γενιά μαθητών. Οι όροι συμμετοχής αναφέρονται στο με αρ. πρωτ. Φ49/289, 6-1-2015 έγγραφο  που σας έχει αποσταλεί και το οποίο για διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε ξανά.

Η δεύτερη, επίσης  με την έγκριση του  ΥΠΟΠΑΙΘ, έχει αποσταλεί από τη ΜΚΟ "Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, ΕΚΕΔΙΣΥ», και περιλαμβάνει τη δημιουργία βίντεο από τους μαθητές. Πρόκειται για δύο διαφορετικές δράσεις, από διαφορετικούς φορείς και για διαφορετικό σκοπό η κάθε μια. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για ανταγωνιστικές αλλά για παράλληλες και ενδεχομένως συνεργαζόμενες δράσεις και η κάθε σχολική μονάδα μπορεί να επιλέξει να συμμετάσχει στον ένα ή και στους δύο διαγωνισμούς

Για οποιαδήποτε βοήθεια, διευκρίνιση κλπ. σχετικά με το μαθητικό διαγωνισμό της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Στερεάς μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 22310 44931.  .

Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σ.Δ.

 

 

Ο O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
κ.α.α.
Η νόμιμη αναπληρώτριά του  Πρ/νη
Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης
Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας


Δρ Ελένη Μπενιάτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.