Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένων Οικονομικών
Τμήμα Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας
Εργαστήριο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης της Οικογένειας και του Καταναλωτή
Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ)
Έναρξη 2ου τμήματος
Η έναρξη των μαθημάτων για το 2ο τμήμα τοποθετείται στις αρχές Μαρτίου του 2015  και η λήξη του τον Ιούλιο του 2015. Όλες οι σχετικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.primarymusic.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για οποιαδήποτε πληροφορία στο email: gr.primarymusic@gmail.com  ή στο τηλέφωνο: 210.33.12.992 ή στο 6979.34.24.01 (μετά τις 2.00 μμ). Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται κατόπιν επιλογής με κριτήριο το βιογραφικό τους καθώς και την προτεραιότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο ΚΔΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα, 210.33.12.992) και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.  

Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΕΕΜΑΠΕ 2015 - Σεμινάρια Ενηλίκων 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής (ΕΕΜΑΠΕ) ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση και ακούγοντας τον προβληματισμό και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, διοργανώνει από τη φετινή χρονιά βιωματικά σεμινάρια. Δεδομένου ότι για την αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών απαιτείται η αγαστή συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών - σχολείου απευθύνει τα σεμινάρια αυτά σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη Μουσικοθεραπεία, την Ψυχολογία, τη δύναμη του Παραμυθιού, τη μουσική εκπαίδευση, την Τέχνη και την εκπαίδευση γενικότερα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όλων των ηλικιών και την διερεύνηση νέων δρόμων προσέγγισης εννοιών και αισθημάτων.
Με τη συμβολή σημαντικών εμψυχωτών, με εμπειρία και συνεχή παρουσία στο τομέα τους, ευελπιστούμε στη διεύρυνση των οριζόντων των συμμετεχόντων (μικρών και μεγάλων) και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων τους.
Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο στηρίζει τις ιδέες της Ένωσης και την ενισχύει στην υλοποίησή τους.
Τα βιωματικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλους: εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, γονείς, βρέφη, παιδιά.
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα αποδίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Για την ΕΕΜΑΠΕ
Ελισσάβετ Περακάκη
Θάλεια Καλλιαντά

Online αίτηση συμμετοχής


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993)
 ΝΕΟ!  Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθηθούν και εξ' αποστάσεως μέσα από την πλατφόρμα e-learning του ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993 (ώρες επικοινωνίας: 10:00π.μ. – 3:00μ.μ.) e-mail: gr.primarymusic@gmail.com http://www.primarymusic.gr, facebook: Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης http://oead.edu.gr  ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΕΜΑΠΕ) 
Τράπεζα:
 ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
Αριθμός Λογαριασμού: Απλός: 6053-040031-004, IBAN: GR1701710530006053040031004 
Αιτιολογία Κατάθεσης: 
ΕΠ.ΣΕ_ΕΠΩΝΥΜΟ/ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΜΨΥΧΩΤΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ: 15:30 – 19:30
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: 
ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ

Εμψυχώτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, MA, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια, GIM
Στόχος του θεωρητικού σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικοθεραπείας, τη χρησιμότητα της, το ρόλο της και τις εφαρμογές της σε διάφορα θεραπευτικά, κλινικά και παιδαγωγικά πλαίσια. Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας, μουσικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές και σε όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τη μουσικοθεραπεία.
Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ευαγγελία Παπανικολάου είναι Μουσικοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια μουσικοθεραπείας “Guided Imagery & Music”(GIM), επιστημονική υπεύθυνη της «Sonora-Διεπιστημονικής Εταιρείας Μουσικοθεραπείας και Έρευνας».  Διδάσκει μουσικοθεραπεία στο Ελληνο-Αμερικανικό Κολλέγιο (Hellenic American College-Hellenic American University), και εκπαιδεύει επίσης ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη μουσικοθεραπεία GIM σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ολλανδία και Μ. Βρετανία, μέσω του  IMAGEing-European GIM Trainings.  Έχει 15ετή κλινική εμπειρία σε πλαίσια της ψυχικής υγείας και  ειδικής αγωγής.  Στο παρόν, είναι επιστημονική συνεργάτης της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κλινική συνεργάτης του ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών) .
Η Ευαγγελία Παπανικολάου έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη της Μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα και η συνεχής πολύπλευρη δραστηριότητα της συμβάλλει στη σύλληψη σημαντικού αριθμού δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής στο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό “Approaches” της ΕΕΜΑΠΕ, μέλος και ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ), εκπρόσωπος της Ελλάδας στo European Music Therapy Confederation και μέλος του Association for Music and Imagery (USA).
Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ
Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ:  15:00 – 19:00
«Οι λέξεις που τραγουδάνε!» - Ένα αφηγηματικό εργαστήρι για το πώς μπορούμε να ψάξουμε τη μαγεία των παραμυθιών
Εμψυχώτρια: Σάσα Βούλγαρη, Αφηγήτρια Παραμυθιών, Ψυχοπαιδαγωγός


Πώς λέγονται τα παραμύθια; Και λέγονται με τον ίδιο τρόπο ακόμα κι όταν μεταξύ τους διαφέρουν τόοοοσο πολύ; Πώς γίνονται πιο «νόστιμα»... πιο εντυπωσιακά;
Και τι κάνει ο αφηγητής με το σώμα, τη φωνή του, τις εκφράσεις του προσώπου του, όλους αυτούς που τον ακούν και τον κοιτάνε... την καρέκλα του, τα ρούχα του....
Αχ! Και τόσες άλλες απορίες!
Ένα μικρό εργαστήρι που θα προσπαθήσει να απαντήσει με λιτό τρόπο σε βασικά ερωτήματα για την Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης. Δεν θα είναι δύσκολο: θα το κάνουμε παίζοντας!!!
Αλλά θα πρέπει να έχετε όρεξη να παίξετε λίγο με τη φωνή σας, να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να πειραματιστεί, να χαρεί... να δώσει και να πάρει ιδέες για το απίστευτο μαγικό ταξίδι των Παραμυθιών!
Ευπρόσδεκτο:
·  Εάν φέρετε κάποιο μουσικό όργανο έστω κι αν είναι μικρό, έστω κι αν είναι απλό!
·  Εάν φοράτε άνετα ρούχα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η παραμυθού Σάσα  Βούλγαρη είναι Ψυχοπαιδαγωγός με ειδίκευση σε εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Σχεδίασε και συμμετείχε σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 1993 ανήκει στους πρωτεργάτες της επαγγελματικής νεο – αφήγησης με σταθερές συνεργασίες σε Μουσεία, Βιβλιοθήκες και άλλους Πολιτιστικούς χώρους. Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συντονίζει σεμινάρια  για την Τέχνη της Αφήγησης και δημιουργεί διαθεματικά προγράμμματα για ενήλικο και παιδικό κοινό με παραδοσιακές ή και επώνυμες ιστορίες. Διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης από το 1995 ενώ ο αφηγηματικός της τρόπος έχει επηρεάσει σημαντικά τις νεότερες γενιές αφηγητών.
·  Από το 2014 είναι υποψήφια της SCBWI – Greece ως storyteller για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.
·  Τα Χριστούγεννα του 2014 έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε με την Παιδική Χορωδία, «Το Παραμύθι  των Χριστουγέννων» με ανάθεση της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ
Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.