Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Σβούρα! Ταξίδι στον κόσμο της δίνης!
Μικροί και μεγάλοι ελάτε να πειραματιστούμε με την κίνηση, τις μορφές και τα σχήματα με όχημα το αρχαιότερο ελληνικό παιχνίδι, τη σβούρα! Ελάτε να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι τις ιστορίας της!
Μέσα σε ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής θα  συνθέσουμε την εικόνα της σβούρας όπως την ξέρουν οι παλιοί και όπως μας συστήνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (γνωρίζοντας τα διάφορα είδη της). Το παραδοσιακό παιχνίδι που συγκινεί μικρούς και μεγάλους και  έχει όνομα σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, αλλά και τις διάφορες  περιοχές της Ελλάδας (φούρλα, βουρβούρα, ταρτάρα, μυγάκι, τρελιάγκα).Το παιχνίδι που μιμείται για λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια μας την κοσμική δύνη! Ο πλανήτης μας, ο γαλαξίας, το σύμπαν το ίδιο περιστρέφεται σε μια αέναη κίνηση στο χώρο και στο χρόνο.
Παίζοντας θα ανακαλύψουμε τους κόσμους που ανοίγει μπροστά μας η σβούρα επιστρατεύοντας και τις πέντε μας αισθήσεις! Κίνηση, ήχοι, μουσικές, χρώματα, μορφές!
Το ταξίδι μας θα τελειώσει φτιάχνοντας και διακοσμώντας μια παραδοσιακή ελληνική σβούρα! Θα πούμε γεια και το  παιχνίδι θα αρχίσει ξανά, φεύγοντας με μια σβούρα στο χέρι!
Σε συνεργασία με το Σβουροποιείον «Αεικίνητον».
 Σχεδίαση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός
Σε ποιους απευθύνεται: Σε παιδιά 4-8 ετών μαζί με γονείς.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κυριακές 18, Ιανουαρίου  και 1, 8, 15 Φεβρουαρίου και ώρα 12-13:30
Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ για έναν γονέα με ένα παιδί. Έκπτωση 10% στα μέλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.