Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Eπιμορφωτικό σεμινάριο για την «προαγωγή της ψυχικής υγείας» στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου

Για την καλύτερη ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, σχετικά με την  προαγωγή-ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και στα πλαίσια των δράσεων του   προγράμματος του Κοινωνικού Σχολείου, οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, διαμέσου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και υπό την αιγίδα της Υπεύθυνης Περιφερειακού συντονισμού για το θεσμό, κας Μπενιάτα Ελένης, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο στη Θήβα και στη Λιβαδειά.
Το σεμινάριο  με θέμα «ενισχύοντας την ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών στην εκπ/κή διαδικασία» θα είναι διάρκειας 20 ωρών, θα διεξαχθεί με τη συνεργασία  του  ΟΚΑΝΑ Βοιωτίας και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Θήβας, στα αντίστοιχα γραφεία τους (κάθε Τετάρτη, με έναρξη στις 14 Ιανουαρίου 2015, ώρες 17:00-19:00)  και  θα ολοκληρωθεί σε 10 συναντήσεις.

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου, πέρα από την κάλυψη εγγενών αδυναμιών και κενών στην εκπ/κή διαδικασία, είναι να αποκτηθούν γνώσεις και να αναπτυχθούν δεξιότητες, ώστε να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά οι επιμορφούμενοι στις σχολικές τους μονάδες. Επιπλέον, να μπορούν να  διαχειρίζονται αποτελεσματικά ανάλογες καταστάσεις, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της προσωπικότητας των μαθητών τους καθώς επίσης να βοηθηθούν στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων τους.

            Τα θέματα που θα διαρθρώνονται στις συναντήσεις  εστιάζονται στις εξής ενότητες:
Ομαδικότητα-συνεργασία/ επικοινωνία (τι την αποδυναμώνει, τρόποι βελτίωσης)/ταυτότητα-αυτοεκτίμηση/ έκφραση-διαχείριση συναισθημάτων/  ανάδειξη  θετικών δεξιοτήτων/  επιρροές, αξιακό σύστημα-εξαρτήσεις-διαδίκτυο/  θωράκιση εαυτού στις δυσκολίες/ διαπροσωπικές σχέσεις/ θέσπιση ορίων/ ενδοσχολική βία.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους στο φαξ 22610- 28090, υπόψη  κας Παπακώστα Αλεξίας μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2014.
Μέγιστος αριθμός ομάδας: 24 άτομα( κοινές ομάδες των δύο Δ/νσεων).Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.


                                                                              Ο   Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                                        ΓΚΑΡΤΖΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.