Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Έναρξη λειτουργίας Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) έχει ως σκοπό την προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προαγωγή της παιδείας, της εκπαίδευσης, των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ειδικότερα το Εθνικό Κέντρο έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και διάσωση του σχολικού υλικού και των σχολικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσής μας.
Το ΕΚΕΔΙΣΥ ξεκινάει τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην οδό Τριπόδων 23 στην Πλάκα. Στο Μουσείο υπάρχει μόνιμη έκθεση της ιστορίας του σχολικού εγχειριδίου και της ελληνικής εκπαίδευσης, η οποία θα απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως κέντρο έρευνας για φορείς, ιδρύματα και μεμονωμένους ερευνητές που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το υλικό και τα αρχεία του ΕΚΕΔΙΣΥ.
Για όποιο σχολείο επιθυμεί να επισκεφτεί το χώρο του ΕΚΕΔΙΣΥ ώστε να πληροφορηθεί για τη δράση του, όπως επίσης και για να έρθει σε επαφή με την έκθεση της ιστορίας του σχολικού εγχειριδίου, παρέχονται παρακάτω τα στοιχεία επικοινωνίας.
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)
URL: http://www.ekedisy.gr
Email: info@ekedisy.gr
Ταχ. Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341, 6937219160

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                                                                                         ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.