Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Μαθητικός Διαγωνισμός «Ένας μύθος για κάθε μαθητή»

Με στόχο περίπου 100.000 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τον …μύθο του τόπου τους, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ικαρίας διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, σημαίνοντας συναγερμό εκπαιδευτικής εκστρατείας για το σχολικό έτος 2014-15.

Ζητούμενο είναι η γνωριμία τους με τον Θησέα, τον Ιπποκράτη, τη Σαπφώ, τον Διγενή Ακρίτα, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Σπύρο Λούη, τη Μαρία Κάλλας, τον Παπανικολάου, και τόσους άλλους που ξεπηδούν μέσα από την ιστορία μικρών ή μεγαλύτερων κοινωνιών για να φθάσουν στις μέρες μας να γίνουν θρύλοι.

Οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν, να «αναστήσουν» και να αποτυπώσουν  προσωπικότητες από τον Ελλαδικό χώρο που ταυτίστηκαν με το παράδοξο, το ακατόρθωτο, το μεγαλειώδες, -άξιες θαυμασμού από γενιές και γενιές- στην ιστορία, τις τέχνες και τα γράμματα, τον αθλητισμό, την ιατρική, ακόμα και την εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ομάδες από Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια της χώρας, αφού αποστείλουν ηλεκτρονικά τις εργασίες τους μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, θα αξιολογηθούν και θα επικρατήσει μία ομάδα από κάθε Περιφερειακή Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά 13 εργασίες θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση, όπου και τελικώς θα βραβευθεί μία.

Η επιβράβευση για τους μαθητές που θα διακριθούν είναι η φιλοξενία τους για τέσσερις μέρες  στο όμορφο νησί του Ικάρου.
Στην υλοποίηση της ιδέας αυτής συνέβαλαν τα πολύ καλά αποτελέσματα αντίστοιχου πιλοτικού προγράμματος το 2008-2009 στα Γυμνάσια του Αιγαίου.  

Τέλος, για τις ανάγκες διαγωνισμού θα γίνει και χρήση του της Eκπαιδευτικής Πύλης του Ευρωπαϊκού Έργου Open Discovery pace http://portal.opendiscoveryspace.eu/και συγκεκριμένα της κοινότητας  Μαθητικός Διαγωνισμός «Ένας μύθος για κάθε μαθητή» (http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/sholikos-diagonismos-enas-mythos-gia-kathe-mathiti-772548. Εκεί θα βρείτε οδηγίες για τον διαγωνισμό καθώς και γενικότερες οδηγίες για τη δημιουργία της πρότασής σας (χρήση πολυμέσων, εκπαιδευτικών σεναρίων, εργαλείων κλπ.). Στο συνημμένο κείμενο «ODS& Σχολική Καινοτομία» θα βρείτε πληροφορίες για το έργο Open Discovery Space.Επίσης, εδώ θα βρείτε το εγχειρίδιο χρήσης της Πύλης: http://portal.opendiscoveryspace.eu/teachers-academy. Σχετικά με τη χρήση της πύλης, απευθυνθείτε στους Εθνικούς Συντονιστές του έργου Open Discovery Space και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση stecherouvis@ea.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.