Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Νέο εκπαιδευτικό υλικό της Υ.Α. με δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το νέο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με τίτλο «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων» είναι πλέον διαθέσιμο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας στον εξής σύνδεσμο: http://bit.ly/1tpTL3V. 

Το εγχειρίδιο αυτό είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Συμβίωση: Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της ανεκτικότητας και την πρόληψη του ρατσισμού στο σχολείο», που υλοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει 39 βιωματικές δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ομάδες νέων στις εξής θεματικές ενότητες:
. Ανθρώπινα Δικαιώματα 
. Αξίες 
. Ταυτότητα
. Διακρίσεις και Στερεότυπα
 Φροντίδα και Ασφάλεια 
. Διαπολιτισμικότητα 
. Πρόσφυγες, Μετανάστες, Αιτούντες άσυλο
. Το Περιβάλλον όπου ζω 
. Εκπαίδευση 
. Δημοκρατία 
Οι αρχικές πηγές των προτεινόμενων δραστηριοτήτων είναι εγχειρίδια και προγράμματα που έχουν αναπτύξει διεθνείς, περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί και φορείς με εμπειρία και εξειδίκευση στις αντίστοιχες θεματικές. 

Η επιλογή της ύλης, η μετάφραση και προσαρμογή των δραστηριοτήτων για τις ανάγκες του εγχειριδίου έγινε από τη Μαρία Νομικού, τη Φαίη Ορφανίδου (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) και τη Νάσια Χολέβα (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση). 

Παραμένουμε στη διάθεσή των εκπαιδευτικών, εμψυχωτών και φορέων που επιθυμούν να εφαρμόσουν τις προτεινόμενες δραστηριότητες για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή υποστήριξη. 

Με τιμή,
Τομέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραφείο στην Ελλάδα
Τηλ. 210 6756801, Fax. 210 6756800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.