Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ


Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, το Εργαστήριο  Χαρτογραφίας (ΣΑΤΜ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς στo επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο:
«Δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάδειξη της χωρικής σκέψης (spatial thinking), βασιζόμενοι στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους».
Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11),  με αφορμή την έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως από τον τομέα των φυσικών επιστημών αλλά και σε όσους έχουν αναλάβει ερευνητικές εργασίες (project).
Το εργαστήριο διαρκεί 2 ώρες και δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής στο διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας και τη διαδικασία δημιουργίας εκπαιδευτικών διαδρομών με θέμα το Αιγαίο, ενώ παράλληλα αναδεικνύει μία μεθοδολογία προσέγγισης της γνώσης διεπιστημονικά.
Το εργαστήριο χωρίζεται σε τρία μέρη:
- Παρουσίαση εκπαιδευτικής δραστηριότητας συνδεδεμένης με το Αιγαίο,  που  
  ακολουθεί το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας
- Παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας GEOTHNK και δημιουργία κοινότητας   και
- Παρουσίαση και άλλων εκπαιδευτικών εφαρμογών ανάδειξης της χωρικής σκέψης.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:
 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 81 76 790 και στο ekypriotis@ea.gr (Ευγενία Κυπριώτη).
Σημείωση: Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Σε όλους τους ορόφους των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών/χρηστριών αναπηρικού αμαξιδίου. Επίσης, υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ.
 Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι- οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.
 Θυμίζουμε ότι η εντυπωσιακή έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου έως τις 23 Οκτωβρίου 2014 και «εξιστορεί» μέσα από σπάνια εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις την εξέλιξη του Αιγαίου πελάγους στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών αλλά και τις διεργασίες που συντελέστηκαν, ώστε να διαμορφωθεί το σημερινό ανάγλυφό του. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει με εντυπωσιακό και ελκυστικό τρόπο εικόνες από τα νησιά και τις ακτές, τη χλωρίδα και την πανίδα και τις μορφές ζωής του Αρχιπελάγους, καθώς και τα φαινόμενα για την ερμηνεία των οποίων ο άνθρωπος δημιούργησε μύθους και τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.