Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Kodu

Αγαπητοί Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί!

Ευχόμαστε μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά από το Πρόγραμμα Συνεργάτες στη Μάθηση!

Εφέτος θα είναι μια χρονιά αφιερωμένη στην ανάπτυξη και ανάδειξη των εκπαιδευτικών και στα πλαίσια του Προγράμματός μας θα διοργανώσουμε και πάλι τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και άλλες εκδηλώσεις εθνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος πάνω στην Εκπαίδευση και κυρίως την ανάπτυξη των δεξιοτήτων 21ου αιώνα των μαθητών και θα στείλουμε χρήσιμο υλικό και προσκλήσεις επιμόρφωσης πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Ως πρώτη επικοινωνία μας θα θέλαμε να φέρουμε στην προσοχή σας τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διεξάγεται από το European SchoolΝet για σχολεία και μαθητές με βάση το παιχνίδι Kodu. Εάν έχετε δουλέψει το Kodu με τους μαθητές σας μη διστάσετε να στείλετε την αίτηση σας στην ιστοσελίδα του European Schoolnet. Για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr

Ο κύριος Βασίλης Οικονόμου από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχει επιλεχθεί από το European Schoolnet ως εμπειρογνώμων εκπαιδευτικός στο KODU και θα μπορέσετε να δείτε την ιδέα των μαθητών του αλλά και τα στοιχεία του στο BLOG του http://economu.wordpress.com/2014/05/19/kodu-kup-europe.  Με χαρά να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις σας και να σας δώσει συμβουλές για τις ιδέες σας.

Σας αποστέλλουμε και έναν οδηγό χρήσης του Kodu για εκπαιδευτικούς αλλά εάν σας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα βίντεο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.koduplay.gr η οποία έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ,Τηλεπικοινωνιών και Δικτύωv στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου σε αυτό το καταπληκτικό εργαλείο μάθησης.

Παρακάτω βρείτε και το τελευταίο Δελτίο Τύπου για την ενημέρωση σας.

Mόλις δύο εβδομάδες πριν την λήξη του Kodu Kup Europe: ένας νέος σχολικός διαγωνισμός – θεσμός, για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, από τη Microsoft και το European Schoolnet υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014.

- Δηλώσεις Συμμετοχής έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 στο www.kodukup-europe.org -

Αθήνα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 – Στις αρχές του καλοκαιριού, η Microsoft Ελλάς και τo European Schoolnet  είχαν ανακοινώσει, με μεγάλη χάρα, τη συμμετοχή της χώρας μας στο European Kodu Kup, τον νέο σχολικό διαγωνισμό που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να σχεδιάζουν παιχνίδια και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό  και την κωδικοποίηση, μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας. Το Kodu Kup Europe, σκοπεύει να αναδείξει το σημαντικό  ρόλο που παίζει η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι ( -game- based learning-), στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης, των νέων, στην Ευρώπη. Μόλις 15 ημέρες έχουν μείνει για δηλώσεις συμμετοχής και η Microsoft Ελλάςενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, με τους μαθητές του, να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Σεπτεμβρίου και να ζήσουν μια διαφορετική, διασκεδαστική και κυρίως επιμορφωτική εμπειρία!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές θα κληθούν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Οι φιναλίστ από κάθε χώρα θα προσκληθούν στο Coding Camp στις Βρυξέλες τον Οκτώβρη του 2014, το οποίο θα λάβει χώρα στο Innovation Center της Microsoft  κατά τη διάρκεια του European Coding Week.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα τουΣυνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ.

Τι αφορά ο διαγωνισμός;
·      Το πρώτο Kodu Kup Europe περιλαμβάνει 8 χώρες: Το Βέλγιο, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
·      Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν ως ομάδες με έως και 4 μέλη
·      Η ομαδική εργασία είναι το κλειδί για τη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού, μέσα από τη δημιουργία τοπίων, σεναρίου, χαρακτήρων, σε κάθε πτυχή του γενικού σχεδιασμού.
·      Όλα τα μέλη των ομάδων πρέπει να είναι στην ηλικιακή ομάδα των 6 έως και 16 ετών.
·      Θα υπάρξουν 2 γύροι αξιολόγησης: στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 θα προκριθεί 1 φιναλίστ ανά χώρα, που επιλέγεται από μια εθνική επιτροπή ( Microsoft + εκπρόσωπος εκπαιδευτικών ) με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης . Οι φιναλίστ κάθε χώρας θα ανακοινωθούν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2014 και θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση , από όπου στη συνέχεια θα προκύψει ο νικητής και ο επιλαχών του διαγωνισμού. 

Τι είναι το Kodu;
·      Το Kodu είναι μια οπτική προγραμματιστική γλώσσα φτιαγμένη ειδικά για τη δημιουργία παιχνιδιών. Είναι σχεδιασμένη να είναι προσβάσιμη  σε παιδιά άνω των 6 ετών, και ευχάριστη για τον καθένα.
·      Ανεπτυγμένο από το ερευνητικό τμήμα της Microsoft, Microsoft Research, το Kodu λειτουργεί σε PC και Xbox, επιτρέποντας τη γρήγορη σχεδιαστική δημιουργία. Το Kodu είναι διαθέσιμο δωρεάν.
·      Το Kodu είναι εύκολο στη χρήση και οπτικά ελκυστικό, ειδικά για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
·      H σύνταξη του κώδικα που χρησιμοποιείται είναι απλή και ενστικτώδης, επιτρέπει όμως παράλληλα έναν υψηλό βαθμό υπολογιστικής σκέψης και βασικές αρχές προγραμματισμού.
·      Το Kodu ενσωματώνεται εύκολα σε κάθε πρόγραμμα μαθημάτων, και ιδιαίτερα με την αριθμητική και τη γραφή , καθώς και τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά  και τη γεωγραφία.

Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη μέσω πόρων και  online  κοινοτήτων,  συμπεριλαμβανομένων των  www.kodugamelab.com   www.pil-network.com  www.planetkodu.com
Το Kodu είναι ένα σπουδαίο ξεκίνημα για την πληροφορική. Και μια νέα ευρωπαϊκή περιπέτεια με το Kodu Kup Europe.

Με εκτίμηση,

«Συνεργάτες στην Μάθηση»
Microsoft Ελλάς
Τηλ.: +30 211 1206 346
Φαξ.: +30 211 1206 003Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.