Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ενημέρωση για το πρόγραμμα της Διημερίδας Ειδικής Αγωγής που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών

Η  Π.Ε.Ε.Π. αποτελεί την επιστημονική ένωση των ειδικών παιδαγωγών στη χώρα μας, απαρτίζεται από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων που υπηρετούν σε δομές παροχής ειδικής αγωγής και διαγνωστικές μονάδες στο σύνολο της επικράτειας. Είχε και έχει ενεργή παρουσία με προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου στην ειδική αγωγή με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Έχει συντάξει και καθιερώσει τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας του Ειδικού Παιδαγωγού, τη σημαντικότερη ίσως σχετική πρωτοβουλία στο χώρο της εκπαίδευσης. Μεταξύ των στόχων της Π.Ε.Ε.Π. περιλαμβάνονται:

·      Η εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών στην παροχή ειδικής εκπαιδευτικής παρέμβασης για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
·      Η δια βίου εκπαίδευση των ειδικών παιδαγωγών με στόχο την προώθηση αποτελεσματικών πρακτικών παρέμβασης.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων η Π.Ε.Ε.Π. πραγματοποιεί Διημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις          10 & 11 Μαΐου 2014 με θέμα: Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή
Η Διημερίδα αφορά εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, φοιτητές και  γονείς μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Παρακαλούμε να διαβιβάσετε σε όλες τις σχολικές μονάδες και τα ΚΕΔΔΥ της περιφέρειάς σας  το συνημμένο έγγραφο και το πρόγραμμα της ημερίδας.
Ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

                  
                                          Για το Δ.Σ. της  Π.Ε.Ε.Π.

           Ο  Πρόεδρος                                    Η  Γενική Γραμματέας                                              
     Δαρβούδης Αθανάσιος                              Κουσουρέτα Νίκη    Διαβιβαστικό προς Περιφερειακές Διευθύνσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.