Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Συνέδριο «Ενεργοποιώντας την παιδική δημιουργικότητα μέσω των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
  
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή μέχρι τις 18 Μαρτίου στο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου “Creative Little Scientists” (www.creative-little-scientists.eu) με θέμα «Ενεργοποιώντας την παιδική δημιουργικότητα μέσω των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου 2014, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη Αττικής, οδό Δημητρίου Παναγέα. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που βρίσκεται στο website: http://conference.creative-little-scientists.eu. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
 Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση και η ανάλυση των ευρημάτων του έργου, τα οποία διερευνούν το κοινό έδαφος που μοιράζονται η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών με τη δημιουργικότητα στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία, προσφέροντας μια αναλυτική ματιά στη βαθύτερη φύση και τις επιπτώσεις των σχετικών εκπαιδευτικών πρακτικών σε εννέα Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία και Φινλανδία).
Η παρουσία σας στο συνέδριο την 23η Μαρτίου θα σας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ομιλίες και εργαστήρια με θέμα έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο της εκπαίδευσης, όπως είναι η προώθηση της δημιουργικότητας (διαμέσου της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών), σε ένα κομβικό χρονικό σημείο της εκπαίδευσης, το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό χώρο στη διεύθυνση: http://conference.creative-little-scientists.eu. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπευθύνους του έργου Φάνη Στυλιανίδου (τηλ. 210 8176788, mail: fani@ea.gr) και Δημήτρη Ρώσση (τηλ. 210 8176791, mail: drossis@ea.gr).

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ελένη Χελιώτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.