Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

'' Μουσειοσκευή για μαθητές Γ' - ΣΤ' Δημοτικού - Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας ενημερώνει ότι 2 νέεςουσειοσκευές" είναι διαθέσιμες για δανεισμό και αξιοποίηση εντός των σχολικών αιθουσών. 
Μουσειοσκευή (educational kit) είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού εκπαιδευτικού υλικού που πηγάζει από τις θεματικές μιας μουσειακής συλλογής και στοχεύει είτε στη διευκόλυνση μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, των οποίων η πρόσβαση στο αντίστοιχο μουσείο είναι δύσκολη, είτε στην προετοιμασία τους για επικείμενη επίσκεψη στο μουσείο. 

Η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τη Μουσειολόγο Πόπη Γεωργοπούλου για το σχεδιασμό και την παραγωγή, ετοίμασε για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου τις εξής:

1. "Ο Κώδων από το Καβίρειο", Μουσειοσκευή για μαθητές Γ' - ΣΤ' Δημοτικού & Α' Γυμνασίου
Τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο Καβίρειο θέατρο - θυσιαστήριο της Θήβας γίνονται το κεντρικό θέμα του ψηφιακού υλικού, του επιδαπέδιου παιχνιδιού και άλλων δραστηριοτήτων... 
Το υλικό στοχεύει στη γνωριμία με πτυχές της καθημερινής και θρησκευτικής ζωής των ανθρώπων της Θήβας του 5ου αιώνα π.Χ., στην επαφή με τη θεματολογία της διακόσμησης των αγγείων αλλά και του ιδιαίτερου θρησκευτικού συμβολισμού χαρακτηριστικών τύπων βοιωτικών αγγείων. 
Στη Μουσειοσκευή περιέχονται πιστά αντίγραφα Καβιρικών αγγείων, puzzles και κάρτες ερωτήσεων, κ.α.!

2. "Οι Κόρες της Τανάγρας", Μουσειοσκευή για μαθητές Γ' - ΣΤ' Δημοτικού
Τα ονομαστά πήλινα ειδώλια της Τανάγρας και η ακμή των κοροπλαστικών εργαστηρίων στα οποία παράχθηκαν αποτελούν το κεντρικό θέμα ενός εικονογραφημένου παραμυθιού, που συνοδεύεται από ηχογραφημένη αφήγηση, ψηφιακού υλικού και δραστηριοτήτων δραματοποίησης...
Το υλικό στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών με τις τεχνικές κατασκευής και τα ιδιαίτερα αισθητικά στοιχεία των Ταναγραίων κορών, στην εξοικείωση με τα είδη της αρχαιοελληνικής ενδυμασίας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Στη Μουσειοσκευή περιέχονται πιστά αντίγραφα Ταναγραίων Κορών, υφάσματα για αρχαιοελληνική ενδυμασία, καλούπια για κατασκευή ειδωλίων, κ.α.!  (Χορηγός: Coca - Cola 3E)
Αθηνά Παπαδάκη
Αρχαιολόγος Θ΄ ΕΠΚΑ
Μουσείο Θήβας

Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Θήβας
Πόπη Γεωργοπούλου, Μουσειολόγος (ΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.