Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Υλοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου στο ΚΠΕ Λαυρίου του εθνικού θεματικού δικτύου «Το σποράκι – πηγή ζωής»-ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ -

Το Κ.Π.Ε. Λαυρίου προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου «Το σποράκι – πηγή ζωής» με θέμα: «Τα μέλη της Σχολικής κοινότητας ως ενεργοί πολίτες για την προστασία της βιοποικιλότητας» την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.
Το σεμινάριο γίνεται στα πλαίσια της δια βίου μάθησης. Απευθύνεται σε 70 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των οποίων τα σχολεία συμμετέχουν στο δίκτυο,
καθώς  και σε μέλη Π.Ο. ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο εθνικό θεματικό δίκτυο «Το σποράκι πηγή ζωής» ή θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν κατά το τρέχον έτος. Επίσης, απευθύνεται σε όσους εκπαιδευτικούς προτίθενται να υλοποιήσουν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου (βλ. http://kpe-lavriou.att.sch.gr/networks.html) και  θα επιθυμούσαν να ενταχθούν σε αυτό, στέλνοντας στο ΚΠΕ την αίτηση και το πρωτόκολλο συνεργασίας που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ, ενημερώνοντας παράλληλα και τον υπεύθυνο Π.Ε ή σχολικών δραστηριοτήτων.
Την Κυριακή σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου τα σχολεία που ήδη συμμετείχαν θα παρουσιάσουν ταμπλώ με της εργασίες που υλοποίησαν στα πλαίσια του δικτύου. Τα ταμπλώ θα έχουν διαστάσεις (1 Χ 0,70) και κάθε εκπαιδευτικός θα έχει πέντε λεπτά χρόνο για μια παρουσίαση της δουλειάς του. Στους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρουσίασης και ολοκλήρωσης της συμμετοχής του στο δίκτυο.
Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων εκπαιδευτικών (έως 30) υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης στον ξενώνα του ΚΠΕ, σε δωμάτια 3 και 6 ατόμων. Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα παρουσιάσουν δράσεις των σχολείων και θα παραμείνουν στο δίκτυο, κατόπιν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του δικτύου που θα ανανεώσουν την παραμονή τους και τέλος οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να εντάξουν τα σχολεία τους στο δίκτυο.
Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνουν μέσω των υπεύθυνων και θα πρέπει να έχουν έρθει στο ΚΠΕ έως 29 Οκτωβρίου 1913.
Το ΚΠΕ Λαυρίου θα καλύψει από το Τεχνικό του δελτίο την διαμονή στον ξενώνα του ΚΠΕ και  ένα γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα υλοποίησης του σεμιναρίου των Εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο (ένας για κάθε σχολείο του δικτύου). Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών από και προς το ΚΠΕ θα βαρύνουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και όχι το ΚΠΕ Λαυρίου
  Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών των παιδαγωγικών ομάδων των ΚΠΕ που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο (έως 2 μέλη) θα καλυφθούν από τα ΤΔΕ των οικείων ΚΠΕ, ενώ  τα έξοδα διατροφής θα καλυφθούν από το ΚΠΕ Λαυρίου.
Το ΚΠΕ Λαυρίου τέλος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στον ξενώνα του ΚΠΕ καθώς και ένα γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα υλοποίησης του σεμιναρίου για τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης / Σχολικών δραστηριοτήτων που συνοδεύουν εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους.
Η Πράξη υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.
Επισυνάπτεται αίτηση και  ενδεικτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου. Κατάσταση των συμμετεχόντων καθώς και το τελικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ.

   


Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Λαυρίου
Ανδρέας Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.