Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Kαινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης

Αγαπητές/οί φίλες/φίλοι
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας την αριστεία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της μάθησης, ξεκίνησε να προσφέρει από τον Οκτώβριο 2012 νέα, καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε επιστημονικά πεδία αιχμής, τα οποία απευθύνονται τόσο σε πτυχιούχους, όσο και σε αποφοίτους Λυκείου.

Έχοντας υλοποιήσει με εξαιρετική επιτυχία τον 1ο κύκλο Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, διευρύνει το φάσμα των γνωστικών αντικειμένων κατά το 2ο κύκλο 2013-14, προσφέροντας 250+ Διδακτικές Ενότητες και 50+ Προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης, σε πάνω από 15 Κατευθύνσεις-Επιστημονικά Πεδία.
Η υλοποίηση των επιμορφωτικών μαθημάτων και προγραμμάτων μας γίνεται από επώνυμους και διεθνώς αναγνωρισμένους Καθηγητές και Καθηγήτριες Πανεπιστημίου, και κατά περίπτωση καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες, με την αξιοποίηση πρότυπων μορφών e-Learning, με βάση και τη εμπειρία και τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης.

Ανάμεσα στα Προγράμματα που υλοποιούνται είναι και το Πρόγραμμα «Μέθοδοι Συλλογής και Ανάλυσης Ερευνητικών Δεδομένων στις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες της Αγωγής».
Στην υλοποίησή του συνεργάζονται Καθηγητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού - Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών), αλλά και από άλλα Α.Ε.Ι. της ημεδαπής και της αλλοδαπής (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ψυχολογίας - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Τομέας Ψυχολογίας - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης).

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους/ες να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες μεθόδους συλλογής, ανάλυσης και ερμηνείας ερευνητικών δεδομένων από το χώρο των Κοινωνικών Επιστημών και των Επιστημών της Αγωγής. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα προσφερθούν επτά (7) Διδακτικές Ενότητες (modules) που θα αναφέρονται στην Επιστημολογία και τη Μεθοδολογία της Κοινωνικής Έρευνας γενικά, αλλά και στις Τεχνικές Συλλογής, Ανάλυσης και Ερμηνείας Δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, είτε με ποσοτικές είτε με ποιοτικές μεθόδους έρευνας.

Η δομή του προγράμματος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στον/την ενδιαφερόμενο/η να επιλέξει εκείνες τις διδακτικές ενότητες που τον/την ενδιαφέρουν, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του/της.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε: υποψήφιους/ες διδάκτορες/ισσες όλων των ειδικοτήτων και ειδικά των επιστημών της αγωγής, των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών στο πεδίο του πολιτισμού ή /και εν δυνάμει υποψήφιους/ες διδάκτορες/ισσες αναλόγων τμημάτων, των οποίων η υπό εκπόνηση διδακτορική διατριβή περιλαμβάνει εμπειρική έρευνα. απόφοιτους/ες ΑΕΙ και ΤΕΙ που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές με ερευνητικό προσανατολισμό ή/και με προαπαιτούμενες γνώσεις στατιστικής και μεθοδολογίας έρευνας. εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις μεθοδολογίας έρευνας και ερευνητικές δεξιότητες για να βελτιώσουν την ποιότητα του έργου τους. επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ. ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους, πτυχιούχους πολιτικών επιστημών, δημοσιογράφους, απόφοιτους/ες σπουδών πολιτισμού και άλλων επιστημονικών πεδίων, επαγγελματίες ερευνητές/ριες, κ.ά.) που επιθυμούν να αποκτήσουν ερευνητικές δεξιότητες για να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας τους, να είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να εκπονούν έρευνες πεδίου, να κατασκευάζουν και να προσαρμόζουν στις ερευνητικές τους ανάγκες ερευνητικά εργαλεία, να επεξεργάζονται ερευνητικά δεδομένα, να παράγουν ερευνητικά αποτελέσματα, να τα αναλύουν, να τα παρουσιάζουν και να τα ερμηνεύουν.
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου 2013 – 29 Ιουνίου 2014.

Σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς μέλος της Κοινότητάς μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμά μας!

Φιλικά
Διονύσης Γουβιάς
Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 
Επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος «Μέθοδοι Συλλογής και Ανάλυσης Ερευνητικών Δεδομένων στις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες της Αγωγής».

Στοιχεία επικοινωνίας
Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά Θέματα:
Αρμόδιος: Διονύσης Γουβιάς
Τηλέφωνο: 22410 99147
e-mail: dgouvias@rhodes.aegean.gr
Για θέματα Οικονομικής και Διοικητικής διαχείρισης:
Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Τηλέφωνο: 22410 99424-6 e-mail: e-epimorfosi@aegean.gr
Για γενικότερη ενημέρωση, τόσο για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, όσο και γενικότερα για τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
http://e-epimorfosi.aegean.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.