Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Ενημερωτικό σημείωμα για πρόγραμμα Comenius Regio


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης/Comenius - Συμπράξεις Comenius Regio με τίτλο: «Key competenciesprofessional and personal development»,
με συντονιστικό ίδρυμα την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Pernik της Βουλγαρίας, για τα σχολικά έτη 2012-2014.
   Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  έχει σαν κύριο στόχο την ανάπτυξη   μεθόδων για την ενσωμάτωση των βασικών  δεξιοτήτων στο σχολείο, την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών, προτάσεων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη σχολικών δραστηριοτήτων σε τρεις βασικές δεξιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη των νέων ατόμων : επικοινωνία σε ξένη γλώσσα, ψηφιακή δεξιότητα, πολιτιστική μόρφωση. Στόχος επίσης η προσέγγιση των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων και της κουλτούρας σε θέματα εκπαίδευσης  καθώς και η ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Σε κάθε περιοχή θα δημιουργηθεί ένας περιφερειακός σύλλογος «Διάλογος» για να ενθαρρύνει την ενεργή ένταξη γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και αντιπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών μεθόδων και η πραγματοποίηση επιμορφώσεων για διευθυντές και εκπαιδευτικούς και από τις δύο χώρες θα συμβάλλει στην αύξηση των προσόντων τους και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους εξέλιξης σε διεθνές περιβάλλον.  
   Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 2 ημερίδες, 1 διήμερο συνέδριο καθώς και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τους  τοπικούς εταίρους , το Europe Direct του Δήμου Λαμιέων , το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου. Η διάχυση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε έντυπη μορφή και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

                                
                                                        Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
                                       Στερεάς Ελλάδας
                                        Ηλίας Ι. Παλιαλέξης,  M. Ed


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.