Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Εξερευνητές των τροπικών: στα χνάρια του Δαρβίνου

Αγαπητοί φίλοι,

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά σε μία μοναδική περιπέτεια στους τροπικούς! Στην περιπέτεια αυτή μαθαίνουμε τα μυστικά που κρύβει το νησί του Πάσχα, αλλά και όσα ανακάλυψε ο Δαρβίνος ταξιδεύοντας στα νησιά Γκαλαπάγκος. Μαθαίνουμε το πώς εμφανίστηκε και αναπτύχθηκε η ζωή στη Γη, πώς αλληλεπιδρούν οι οργανισμοί με το περιβάλλον τους,
πώς οργανώνονται τα οικοσυστήματα. Κι όλα αυτά, μέσα από μία σειρά προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αξιοποιώντας την τεχνολογία, όπως αναπτύχθηκε από τα χρόνια του Αρχιμήδη μέχρι την εποχή του Διαδικτύου. Μοναδικά μας εφόδια η δημιουργική σκέψη, η ομαδική εργασία και φυσικά… η επιστήμη! Την τελευταία ημέρα του διημέρου, στην τελετή λήξης, οι γονείς θα παρακολουθήσουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, στον οποίο τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν κατασκευές που δημιούργησαν τα ίδια και θα παρουσιάσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν με έναν μοναδικό τρόπο! Το διήμερο απευθύνεται σε παιδιά που τελείωσαν την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και A΄ Γυμνασίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των Διαδραστικών Διημέρων θα βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Για τη συμμετοχή στα Διαδραστικά Διήμερα απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ.210 9469681          
(Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 16:30) ή στο e-mail:diadraseis@eugenfound.edu.grΓια τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητο να μας στείλετε συμπληρωμένη και τη δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε στον ίδιο σύνδεσμο.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι!

Ίδρυμα Ευγενίδου
Τμήμα Διαδραστικών Εκθεμάτων
Τηλ:  2109469681


-----------------------------------------------------------
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387
175 64   Π. ΦΑΛΗΡΟ
τηλ.
 210-9469631, 210-9469632
email:
 lib@eugenfound.edu.gr
http://www.eugenfound.edu.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.