Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

«Δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την οργάνωση επίσκεψης σε μουσεία και κέντρα επιστημών στην Ευρώπη, με χρήση νέων τεχνολογιών»


         
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Tο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή σας προσκαλεί στo επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο:
«Δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την οργάνωση επίσκεψης σε μουσεία και κέντρα επιστημών στην Ευρώπη, με χρήση νέων τεχνολογιών»
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, Αίθουσα Υπολογιστών του Γυμνασίου (Οδός Δημητρίου Παναγέα, 153 51 Παλλήνη Αττικής), ώρα 16.30 έως 19.30.
Αφορά στη γνωριμία με το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας και στην κατάρτιση εκπαιδευτικών σε εργαλεία οργάνωσης ψηφιακού περιεχομένου, καθώς και στη διαδικασία δημιουργίας εκπαιδευτικών διαδρομών που συνδέονται με τη πραγματική ή εικονική επίσκεψη των μαθητών σε μουσεία.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των φυσικών επιστημών αλλά και σε όσους έχουν αναλάβει ερευνητικές εργασίες (project).
Το εργαστήριο χωρίζεται σε τρία μέρη:
- παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που ακολουθούν το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας και παρουσίαση ψηφιακών βιβλιοθηκών εκπαιδευτικού περιεχομένου.
- παρουσίαση και πρακτική εξάσκηση πάνω στο διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας.
- παρουσίαση και πρακτική εξάσκηση πάνω στο εργαλείο δημιουργίας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της ψηφιακής βιβλιοθήκης Open Science Resources (OSR).
Όποιος επιθυμεί, στα πλαίσια του εργαστηρίου, να συμπεριλάβει στην OSR εκπαιδευτική διαδρομή που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, ιδιαίτερα σχετική με project της Α’ λυκείου, θα πρέπει να ενημερώσει ηλεκτρονικά (στη φόρμα που ακολουθεί*) μέχρι και τις 15/04/2013.
Εξοικείωση με τη χρήση υπολογιστών είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.
Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε επιβεβαιώστε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο συμπληρώνοντας τη φόρμα* που θα βρείτε εδώ:
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο  210 81 76 790.
Eugenia Kypriotis
Ellinogermaniki Agogi
Research and Development Department
Dimitriou Panagea str.
GR 15351 Pallini, Greece
Tel:  +30 210 81 76 790
Fax: +30 210 60 32 554

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.