Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013Αγαπητοί Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί,
Για 8η συνεχή χρονιά διεξήχθη και έληξε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών με εξαιρετικές δραστηριότητες και συντριπτική συμμετοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα. Πάνω από 3000 εκπαιδευτικοί έκαναν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα www.pil-network.com και είχαμε πάνω από 80 έγκυρες συμμετοχές. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!
Και η δραστηριότητα educatorschoice αναδείχθηκε με πάνω από 700 Likes! Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Γρηγόρη Ζερβό και Ιωάννη Σουδία των 31ου Δ.Σ. Περιστερίου και 8ου Δ. Σ. Νάουσας που θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εργασία τους «PowerPoint- Εργαλείο Ιδεών» στο Ελληνικό Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση.

Για να δείτε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείτε να μπείτε στο www.pil-network.com στην επιλογή εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Εάν έχετε κάνει την εγγραφή σας με κύρια γλώσσα τα ελληνικά τότε αυτόματα θα φανούν όλες οι δραστηριότητες που υπάρχουν στα ελληνικά.

Επόμενα βήματα :


Μετά την λήξη του διαγωνισμού και για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα γίνει η αξιολόγηση των δραστηριοτήτων σε 3 επίπεδα :
·         1ο επίπεδο : αξιολόγηση αρτιότητας δραστηριότητας με βάση τα βασικά - κριτήρια του διαγωνισμού ( άρτια συμπλήρωση παρουσίασης – κατανόηση εργασίας- χρήση νέων τεχνολογιών κλπ.)
·         2ο επίπεδο : αξιολόγηση της αρτιότητας της δραστηριότητας με βάση τα παιδαγωγικά κριτήρια αξιολόγησης, από εμπειρογνώμονες στην εκπαίδευση : Θα αναδειχθούν 5 εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν στο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : θα γίνει επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς που έχουν διακριθεί για το 3ο επίπεδο του διαγωνισμού τουλάχιστον ένα μήνα πριν από το Φόρουμ για την καλύτερη προετοιμασία τους.
·         3ο επίπεδο : παρουσίαση των 5 δραστηριοτήτων στο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση και ζωντανή αξιολόγηση από κριτική επιτροπή.

Κρατήστε την ημερομηνία του Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση  

Το επόμενο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί του πανελλήνιου διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 στο κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με την παρουσίαση του τελικού του Προγράμματος School Lab που αφορά δραστηριότητες πάνω στις επιστήμες από μαθητές, το οποίο διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο - British Council.

Με στόχο να δημιουργήσουμε μια ημέρα αριστείας και καινοτομίας στην εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές, συνεργαστήκαμε με το Βρετανικό Συμβούλιο για να ενώσουμε δύο εκδηλώσεις που εξυμνούν το πολύτιμο ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην μαθητική.

Έτσι σε μια ημέρα που θα είναι γεμάτη από νέες ιδέες για δραστηριότητες μέσα στην τάξη και το εργαστήριο, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να μεγιστοποιήσουν την εμπειρία τους από την επίσκεψή τους στo κέντρο Γαία.

Ελπίζουμε αυτή η νέα μας προσπάθεια να μεγιστοποιήσει την αξία της συμμετοχής σας.  

Θα στείλουμε περισσότερες πληροφορίες με όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης το συντομότερο δυνατό.
Σχετικά με το School Lab και το τι είναι μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.org/gr/greece-science-school-lab.htm

Εκδήλωση για την Εκπαίδευση και Καινοτομία από την Microsoft, British Council και Economist Conferences

Ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής τους για την εκπαίδευση η Microsoft, το British Council και τα Economist Conferences, διοργανώνουν τη διεθνή εκδήλωση με τίτλο « Εκπαίδευση και Καινοτομία στον 21ο αιώνα: ανοίγοντας τους ορίζοντες για την αγορά εργασίας».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 9.00 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συμμετοχή είναι μόνο με προσωπική πρόσκληση.

Καθώς η παγκόσμια αγορά εργασίας γίνεται όλο και πιο απαιτητική, ο ρόλος της ανάπτυξης δεξιοτήτων γίνεται θεμελιώδης για την οποιαδήποτε επαγγελματική και επιχειρηματική επιτυχία. Ως αποτέλεσμα, σε αυτήν την περίοδο κρίσης, η πρωτοβουλία των τριών οργανισμών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά καθ’ όλη την διάρκεια της μέσω Live Streaming.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, πρόγραμμα και την ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr

Ελπίζουμε να βρείτε τις εργασίες του συνεδρίου αυτού ενδιαφέρουσες!

Με εκτίμηση,

«Συνεργάτες στην Μάθηση»
Microsoft Ελλάς
Τηλ.: +30 211 1206 346
Φαξ.: +30 211 1206 003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.