Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Γνωριμία με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό (8-26/4/13)Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει, για μια ακόμη φορά, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Θέμα τονΚυκλαδικό Πολιτισμό , βασισμένο σε Εκπαιδευτικό Υλικό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που αποτελείται από έντυπο υλικό, διαφάνειες, βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά κυρίως ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στο μαθητή την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά της Γ 'Τάξης του Δημοτικού Σχολείου .
Για τη συμμετοχή απαιτείται η προεγγραφή των τάξεων, μετά από συνεννόηση των εκπαιδευτικών με τη Βιβλιοθήκη (κ. Μιμίκου τηλ. 22610,89975 ή κ. Διαμαντή τηλ. 22610.89977).
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά πρωινές ώρες, από 8 έως και 26 Απριλίου 2013 , στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ.).
Εμψυχώτρια Η. αρχιτέκτονας Μάρω Ρόδη .
Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ ανά μαθητή.
Το ντοκιμαντέρ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ παρουσιάζει τον ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μέσα από τα ευρήματα εκείνης της περιόδου που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Διακρίνει και αναλύει τις τρεις περιόδους του Κυκλαδικού
πολιτισμού, αναφέρεται στις σχέσεις των Κυκλαδιτών με τον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο, περιγράφει τις παραστάσεις που απεικονίζονται στα αγγεία και εξηγεί τους τρεις τύπους ειδωλίων, αναλύοντας τη μορφή και την τεχνοτροπία τους. Η ξενάγηση συνεχίζεται με τα ΤΗΓΑΝΟΣΧΗΜΑ αγγεία και τον εντοπισμό των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στον ΤΥΠΟ ΚΑΜΠΟΥ και τον ΤΥΠΟ ΣΥΡΟΥ ενώ, τέλος, επιχειρείται ένας παραλληλισμός ανάμεσα στην τέχνη ελάχιστο με τα κυκλαδίτικα ειδώλια. 
Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής, Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 1987 
Δημιουργός Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ - Εκτέλεση: ΝΙNΟΣ ΕΛΜΑΤΖΟΓΛΟΥ 
Σκηνοθεσια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΠΑΣΗΣ - Τα κείμενα βασίζονται στις μελέτες των αρχαιολόγων: 
ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΟΥΜΑ, Colin Renfrew 
Αφηγητές: ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.