Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Επαγγελματική συμβουλευτική


ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Κατάρτιση στελεχών επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού
στην αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών επαγγελματικής συμβουλευτικής

Επιμορφωτικό Σεμινάριο διάρκειας 70 ωρών
Μάρτιος-Ιούνιος 2013
 Επιστημονική Υπεύθυνη: Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου
                        Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης
                        Τομέας Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συντονιστές: Δρ. Κατερίνα Αργυροπούλου, Επαγγελματική Σύμβουλος
                     Δρ. Νίκος Δρόσος, Ψυχολόγος – Επαγγελματικός Σύμβουλος
Το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Κ.Ε.Α.Ε.Σ.), του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα εκπονήσει επιμορφωτικό σεμινάριο 70 ωρών το οποίο θα αφορά στην αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών επαγγελματικής συμβουλευτικής.
Το σεμινάριο απευθύνεται:
        Το σεμινάριο απευθύνεται σε λειτουργούς συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού και σε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, που επιθυμούν να εκπαιδευθούν αποτελεσματικά στην αξιοποίηση μεθόδων και τεχνικών επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού, οι οποίες ανταποκρίνονται στην εποχή των αλλαγών στην αγορά εργασίας και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Κεντρικοί άξονες του σεμιναρίου:
·         Eπαγγελματική προσαρμοστικότητα και διαχείριση μεταβάσεων: Σχεδιάζοντας αφηγηματικές προσεγγίσεις στην επαγγελματική συμβουλευτική
·         Μετασχηματίζοντας τις απρόοπτες καταστάσεις σε επαγγελματικές ευκαιρίες: Μια εναλλακτική προσέγγιση στον επαγγελματικό προσανατολισμό - Αξιοποίηση της θεωρία της Τύχης και της θεωρία του χάους στην επαγγελματική συμβουλευτική.
·         Η θεραπεία που εστιάζεται στη λύση εφαρμοσμένη στην επαγγελματική συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
·         Ενισχύοντας τις θετικές στάσεις και συμπεριφορές στη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων και στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
·         Επαγγελματική συμβουλευτική, επαγγελματική ανθεκτικότητα και βιώσιμη απασχόληση.
·         Επαγγελματική απόδοση συμβούλων σε περίοδο κρίσης: Η «συνδυαστική ενίσχυση της θετικής επαγγελματικής ανάπτυξης» με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης ζωής, στην επαγγελματική συμβουλευτική
·         Ψυχική υγεία και επαγγελματική συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
·         Επαγγελματικός σχεδιασμός σε πολιτισμικά διαφορετικούς πελάτες.
·         Αυτοαποτελεσματικότητα στο σχεδιασμό σταδιοδρομίας: Μια νέα διάσταση στην επαγγελματική συμβουλευτική.
·         Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης σταδιοδρομίας: Καλές πρακτικές σύνδεσης της  εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
·         Σχεδιασμός σταδιοδρομίας,  οικογένεια & επαγγελματική συμβουλευτική: Ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Επιμορφωτές-Μεθοδολογία:
Στο σεμινάριο θα διδάξουν ειδικοί επιστήμονες από τους Τομείς Ψυχολογίας και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στους επιμορφούμενους θα χορηγηθούν  διδακτικές σημειώσεις.
            Η διάρκειά του σεμιναρίου θα είναι από τον Μάρτιο 2013 έως τον Ιούνιο 2013. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται, δύο έως τρεις φορές κάθε μήνα,  Παρασκευή από ώρα 17.00 έως 21.00 (4 ώρες) και Σάββατο από ώρα 9.30 έως 15.30 (6 ώρες). Ο αριθμός των απουσιών των σπουδαστών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 ωριαίες απουσίες.

Αριθμός επιμορφούμενων-Κόστος σεμιναρίου:
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό εξειδίκευσης από τον Τομέα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική. Σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμού των απουσιών δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.
          Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 350 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις.

Δήλωση συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση, το αργότερο έως 20/2/2103. Η αίτηση θα σταλεί στο e-mail  esea@keaes.gr   ή   kargirop@otenet.gr

Μετά την επιλογή των συμμετεχόντων, η ολοκλήρωση της εγγραφής  θα πραγματοποιηθεί με κατάθεση 150 ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε περίπτωση μη παρακολούθησης του σεμιναρίου, λόγω υπαιτιότητας του επιμορφούμενου, τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.