Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013» Σας ενημερώνουμε ότι, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. το 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων και στοχεύει στην ουσιαστική επαφή των μαθητών με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας,
στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων τους και στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας των παιδιών, αφού στους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού ενισχύεται η ομαδική συμμετοχή.
Στις Βιβλιοδρομίες 2013, οι μαθητές μπορούν να διαγωνισθούν ατομικά ή ομαδικά (μέχρι τέσσερα (4) μέλη). Οι βιβλιοδρόμοι θα κληθούν να απαντήσουν γραπτά σε ερωτήσεις σχετικές με τα βιβλία που θα διαβάσουν, οι οποίες αποβλέπουν στην κατανόηση του περιεχομένου των βιβλίων, στη διευκόλυνση της δημιουργικής πρόσληψης των κειμενικών στοιχείων και στην έμφαση της σύνδεσης των βιβλίων με άλλα κείμενα της ίδιας θεματικής ομάδας. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν ατομικά θα πρέπει να διαβάσουν τα τέσσερα (4) βιβλία που έχουν οριστεί για την τάξη που φοιτούν, ενώ στην περίπτωση που θα συγκροτήσουν ομάδες, οι ερωτήσεις θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη της ομάδας, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πανελλαδικά την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και η διάρκεια του είναι δίωρη. Ως κεντρικό εξεταστικό κέντρο ορίζονται τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (Βάρη Αττικής), ενώ θα ορισθούν και κατά τόπους εξεταστικά κέντρα σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πενήντα (50) μαθητές από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Για το διαγωνισμό Βιβλιοδρομίες 2013 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Άνθρωπος & Φύση», με αφορμή το θεματικό σχολικό έτος 2012-2013 που είναι αφιερωμένο στο Ανθρωπογενές Περιβάλλον και την Αειφόρο Διαχείριση.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://geitonas.edu.gr .
Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους, ενώ θα απονεμηθούν συνολικά δεκαοκτώ (18) βραβεία.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το διαγωνισμό, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, με την κα Εύη Παραδείση (210- 9656200-10, evpar@geitonas-school.gr ).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.