Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Διδακτικές επισκέψεις στο χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης»

Σας κοινοποιούμε το υπ'αρ.πρ:143178/Γ4/15.11.2012  (ΑΔΑ: Β4ΣΨ9-ΝΝΕ) έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής) 

 Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», κατά το σχολικό έτος 2012-2013 υλοποιεί στο Ο.Α.Κ.Α. πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό στους μαθητές για το χώρο που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ολυμπιακού συγκροτήματος που είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, καθώς και για την υψηλή αρχιτεκτονική του χώρου.

Στους μαθητές, που θα εισέρχονται από την κεντρική πύλη του σταδίου, θα γίνεται προβολή ταινίας διάρκειας περίπου 15΄ με όλα τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα της τριαντάχρονης ιστορίας του ΟΑΚΑ από την ημέρα θεμελίωσης του έως σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, οι μαθητές θα επισκεφθούν τον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού σταδίου για σύντομη περιήγηση και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών. Στη συνέχεια οι μαθητές
μπορούν να επισκέπτονται το περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ για περιήγηση στην αγορά και στο τείχος των εθνών, όπου και θα ενημερώνονται για τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος (Κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών, Ολυμπιακό Συγκρότημα Κολυμβητηρίων, Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης).

Η επίσκεψη αυτή συνολικής διάρκειας μιας ώρας (ή 2 ωρών με τον περιβάλλοντα χώρο) είναι για τους μαθητές δωρεάν.

Σε περίπτωση που τα σχολεία στα πλαίσια των ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών τους επιθυμούν να κάνουν χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για άθληση ή να συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλητικά προγράμματα (4ώρης ή 5ώρης διάρκειας) μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΟΑΚΑ www.oaka.com.gr για τα διαθέσιμα προγράμματα και τις δυνατότητες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα αθλήματα που μπορούν να ασκηθούν ή να γνωρίσουν οι μαθητές από έμπειρους προπονητές είναι τα: ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο σάλας, στίβος, τέννις, κολύμβηση, καλαθοσφαίριση, αντιπτέριση, τοξοβολία, ξιφασκία, beach volley, άρση βαρών, ποδηλασία, με δυνατότητα ένταξης και άλλων αθλημάτων. Σ’ αυτή την περίπτωση οι μαθητές που θα συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα πρέπει να έχουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή, δελτίο υγείας μαθητή και ενυπόγραφη δήλωση του γονέα.

Στο χώρο του Σταδίου θα βρίσκεται ιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού έκτακτου περιστατικού. Επίσης, από την έναρξη έως τη λήξη των επισκέψεων ή των προγραμμάτων λειτουργούν στο ΟΑΚΑ κυλικεία.

Το πρόγραμμα επίσκεψης στο ΟΑΚΑ για το σχολικό έτος 2012 – 2013 έχει έναρξη την 19η Νοεμβρίου και λήξη την 15η Ιουνίου με ώρα έναρξης 09.00 και ώρα τελευταίας επίσκεψης στις 13.00, για τα σχολεία δε εκτός Αττικής υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού της επίσκεψης έως τις 17.00.

Το πρόγραμμα αφορά σε όλες τις καθημερινές εκτός των ημερών που στο Ο.Α.Κ.Α. γίνονται προγραμματισμένοι διεθνείς ποδοσφαιρικοί αγώνες, πράγμα το οποίο θα γίνεται γνωστό εγκαίρως.

Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων ή και τη χρήση των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων και της συμμετοχής σε οργανωμένα αθλητικά προγράμματα, παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε καθημερινά στο Ο.Α.Κ.Α. από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 έως 15.00, με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΟΑΚΑ (κ.κ. Θεοφάνης Φάνης, Παγιάτη Αγγελίνα, Κατσαρού Χρυσάνθη) στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 – 6834777 & 210-6834084 ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση oakaprel@otenet.gr

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού επιβάλλεται οι διδακτικές επισκέψεις με επιμορφωτικό, βιωματικό και αθλητικό περιεχόμενο – τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σχολικής μονάδας – να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με το προτεινόμενο πρόγραμμα καλύπτεται ένας από τους βασικούς στόχους του Νέου Σχολείου, δηλαδή η σύνδεση του Σχολείου με την Κοινωνία, τη Δια Βίου Μάθηση και τη Δια Βίου Άσκηση.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΚΛΑΒΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.