Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης από τις εκδόσεις metaixmio

Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήσεως
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως τις 23 Νοεμβρίου 2012
για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Οκτώβριος 2012-Μάιος 2013
Παρατείνεται έως τις 23 Νοεμβρίου 2012 ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και του αυξημένου ενδιαφέροντος που έχουν μέχρι στιγμής επιδείξει τα σχολεία. Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης είναι άλλη μια  πρωτοβουλία των εκδόσεών μας που συνδέεται με το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας των μαθητών το οποίο υλοποιεί το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το θέμα του φετινού Μαραθωνίου που απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού είναι «Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης» και πιο συγκεκριμένα το έργο του Αριστοφάνη σε κόμικς, αλλά και η Ομήρου Οδύσσεια σε graphic novel από τους δημιουργούς Τάσο Αποστολίδη (κείμενα) και Γιώργο Ακοκαλίδη (εικόνες), οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επισκεφτούν διάφορα σχολεία που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο για να συνεχίσουν τον διάλογο με τα παιδιά. 


Ο 2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη του Υπουργείου Παιδείας (e-yliko). Θα βρείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη με συμμετοχές εκατοντάδων σχολείων από όλη την Ελλάδα: από τη Φλώρινα μέχρι το Λασίθι και από την Κομοτηνή και το Διδυμότειχο μέχρι την Κάρπαθο.
Δείτε τα σχολεία και τα τμήματα που συμμετέχουν ΕΔΩ.

BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης
Στείλτε τα σχόλιά σας, ανταλλάξτε απόψεις και σκέψεις

Με αφορμή τον Μαραθώνιο δημιουργήσαμε ένα blog, όπου μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια και τα μηνύματά σας. Βασικός στόχος του blog είναι να αποτελέσει σημείο διαλόγου για την καλύτερη επεξεργασία του Μαραθωνίου, αλλά και να δώσει την ευκαιρία για γνωριμία με τον συναρπαστικό κόσμο των κόμικς. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τις προτάσεις τους και να ανταλλάσσουν απόψεις και σκέψεις, ώστε να αποτελέσει ο Μαραθώνιος ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας.
Στο blog μπορείτε να βρείτε:
•  όλα τα νέα που αφορούν τον 2ο Μαραθώνιο,
•  προτάσεις για ομαδικές δράσεις και σχέδια εργασίας (projects) πάντα με άξονα τον 2ο Μαραθώνιο,
•  περισσότερες πληροφορίες για τις κωμωδίες του Αριστοφάνη
•  περισσότερα για τον Αριστοφάνη και το έργο του, για τον Όμηρο και την εποχή του, αλλά και για τηνεποχή της Οδύσσειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 2ο Μαραθώνιο, μπορούν να  πατήσουν ΕΔΩ ή να δουν το συνημμένο φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες για τον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης και για τους όρους συμμετοχής.
Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε επίσης σημειώματα των δημιουργών που εξηγούν τη φιλοσοφία και το σκεπτικό τους σε ό,τι αφορά τη διασκευή των έργων, τον εκπαιδευτικό στόχο των διασκευών και περισσότερες πληροφορίες για τους ίδιους.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 2ο Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με:
• την κα Μαρία Γεροσίδερη (211 3003500, εσωτ. 523, schools@metaixmio.gr)
• την κα Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εσωτ. 525, pressoffice@metaixmio.gr). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.